Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Statuia lui Petru Mușat va fi reamplasată în zona Palatului Administrativ

statuia lui petru musatStatuia lui Petru Mușat va fi amplată în laterala Palatului Administrativ până la sfârșitul lunii septembrie.
Firma General Construct a câştigat licitaţia pentru amplasarea statuii, valoarea contractului fiind de 58.254,10 lei fără TVA, iar durata de execuţie lucrărilor este de două luni.

like-facebookStatuia lui Petru Muşat a fost scoasă de pe amplasamentul iniţial pentru a permite realizarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale.

„Având în vedere că situl arheologic al Curţii Domneşti va fi supus unor studii şi proiecte de restaurare, până la finalizarea acestor studii se consideră necesară şi oportună o repunere în valoare a monumentului. Astfel, s-a propus reamplasarea temporară a statuii lui Petru Muşat pe strada Ştefan cel mare”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

Lucrările de reamplasare a statuii presupun realizarea unei platforme cu rol de scuar urban, iar realizarea acesteia se va realiza prin turnarea unui radier general aşezat pe o perna de ba-last, scuarul format se va placa cu gra-nit fiamat şi soclul statuii care se va realiza deasemenea din beton armat, iar pentru finisarea lui se propun doua variante: fie se va placa cu granit fiamat, fie se va realiza un finisaj de beton aparent prin folosirea cofrajelor de tip perie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*