Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Concedierile de la Termica se vor face în două etape. Prima va fi în septembrie

consiliu local suceavaDeliberativul local a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre de modificare privind aprobarea Planului de disponibilizare -2015 al SC Termica SA Suceava.

Consiliul Local a aprobat ca perioadele de concediere  colectivă să aibă loc în două etape. O primă disponibilizare va avea loc în luna septembrie 2015, iar cea de a doua în luna noiembrie 2015.

like-facebookModificările au survenit după ce la Primăria municipiului Suceava a venit o adresă din partea Prefecturii Suceava în care se arăta că pentru promovarea unui proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj ce se vor aloca pentru plata venitului de completare pentru 94 de persoane disponibilizate de la SC Termica SA  trebuie o serie de clarificări.

Prefectul județului, Constantin Harasim, a cerut poziția pe listă a Termica în rândul operatorilor ecpnomici reclasificați în sectorul administrației publice, data la care se va face disponibilizarea celor 94 de persoane, dacă disponibilizarea se face într- etapă sau mai multe, care sunt cheltuielile aferente venitului de completare corespunzătoare anilor 2015, 2016 și 2017, în concordanță cu sumele prevăzute în fișa financiară a planului de disponibilizare.

Prefectul a mai informat administrația locală că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis că suma înscrisă a se aloca din bugetul asigurărilor pentru șomaj în cuantum de 2.584 mii lei pentru plata venitului de completare pentru 94 de persoane disponibilizate de la SC Termica Sa,a fost calculată prin însumarea totalului cheltuielilor aferente numai venitului de completare pentru cele 2 etape de disponibilizare in anii 2015, 2016 și 2017 în mod eronat.

Mai mult, potrivit OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2-13 -2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persaonelor disponibilizate prin concedieri colectve efectuate în baza planurilor de guvern, este necesar a se prevedea suma aferentă anului 2015 ,cu previzionarea sumelor aferente anilor 2016 și 2017.

„După clarificarea aspectelor sus-menționate, Instituția prefectului va proceda la promovarea unui nou proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj ce se vor aloca pentru plata venitului de completare pentru 94 de persoane disponibilizate de la Termica”, arată prefectul Sucevei, în adresa înaintată Primăriei Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*