Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Frați trimiși în judecată. Unul dintre ei a tăiat un polițist și a încercat să omoare un jandarm

judecatorDoi fraţi au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru tâlhărie, ultraj şi tentativă de omor calificat.

Este vorba despre Zabăr Căldărariu, în vârstă de 19 ani, cercetat în stare de arest preventiv, şi Gabriel Petronel Căldărariu, în vârstă de 17 ani, cercetat pentru tâlhărie calificată, ultraj şi tentativă la omor calificat.
like-facebook
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, minorul a fost acuzat că a tăiat un poliţist şi a încercat să omoare un subofiţer de jandarmi.
Totul s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 iulie, când un tânăr a fost tâlhărit într-un club din Vatra Dornei.Victima se afla la una dintre mese, iar la un moment dat, Zabăr Căldărariu s-a apropiat de ea şi i-a cerut 10 lei. Apoi i-a smuls telefonul din mână, spunându-i că i-l dă înapoi dacă îi mai dă bani. Pentru că tânărul a vrut să-i mai dea 10 lei, Zabăr Căldărariu i-a luat şi portofelul şi l-a amenințat cu bătaia pentru a obține 100 de lei.

A fost anunţat un judiciarist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale care se afla într-un alt club din oraş, într-o acţiune de asigurare a ordinii şi liniştii publice. Poliţistul l-a observat pe Zabăr Căldărariu, de 19 ani, intrând în club, moment în care s-a dus la el, s-a legitimat şi i-a cerut să iasă puţin afară să discute. Iniţial, tânărul s-a conformat, cunoscându-l pe poliţist, acesta din urmă cercetându-l anterior şi în alte dosare, dar în fața clubului, tânărul a spart două sticle de bere şi cu cioburile a încercat să-l taie pe poliţist, afirmând că îl va ucide pentru că l-a mai băgat la puşcărie de vreo două ori. Fratele agresorului, Gabriel Petronel Căldărariu, a spart şi el o sticlă şi l-a tăiat pe polițist în zona gâtului.

Un subofiţer de la unitatea de jandarmi din Vatra Dornei se afla şi el în clubul respectiv, în timpul liber. El a văzut că poliţistul este atacat de cei doi indivizi și a intervenit parând cu mâna lovitura prin care Zabăr Căldărariu voia să-i dea cu o sticlă în cap agentului de poliţie.

În schimb, minorul în vârstă de 17 ani l-a lovit abdomen cu un ciob de sticlă. Fratele minorului a reuşit să fugă, însă a fost ajuns din urmă de poliţist şi jandarm în faţa unui hotel din apropiere și a fost imobilizat. Atunci, Gabriel Petronel Căldărariu a venit în fugă, din spate, aruncând înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme. Jandarmul a reuşit să se ferească.
Chiar și așa, polițistul şi jandarmul au suferit mai multe plăgi tăiate, dar şi alte leziuni. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*