Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Vezi cine i-ar putea lua locul lui Ilie Niță pentru funcția de vicepreședinte al CJ Suceava!

ilie nitaVechiul PNL rămâne fără funcția de vicepreședinte în Consiliul Județean Suceava.  Vicepreședintele CJ, Ilie Niță, va fi înlocuit din funcție, cel mai probabil în prima reuniune a deliberativului județean, după ce acesta a fost exclus, sâmbătă, în cadrul ședinței Colegiului Director al PNL, din partid.
like-facebook
Potrivit procedurii, liberalii vor înainta o adresă către conducerea Consiliului Județean în care vor anunța că lui Ilie Niță, fost membru PNL, i-a fost retras sprijinul politic și a fost exclus din partid.

Liberalii vor aduce în deliberativ un alt membru de pe lista de supleanți.   În prezent în deliberativ, componența este  următoarea: 8 consilieri sunt independenți,  14 -PSD și 1-PC și 14 -PNL din care trei membri per total, sunt ocupate de președinte și doi vicepreședinți.

Cele două funcții de vicepreședinți au fost ocupate potrivit   înțelegerii din alegerile din 2012 dintre PSD și PNL, rezultând USL. Ulterior,PNL a fuzionat cu PDL, partidul nou înființat fiind PNL. Dat fiind faptul că Ilie Niță nu a mai răspuns la comenzile noului PNL,  liberalii i-au retras sprijinul politic.
Potrivit unor surse din PNL, cel care îl va înlocui pe Ilie Niță ar putea fi consilierul județean Ilie Vasile -aripa PDL din PNL, acesta ocupând în mandatul trecut funcția de vicepreședinte în CJ.
Este posibil însă ca PNL să nu își dorească să ocupe fotoliul de vicepreședinte având în vedere că se aproape campania electorală pentru alegerile de anul viitor.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*