Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Salariile angajaţilor Consiliului Judeţean vor creşte de la 1 august

cj suceavaConsiliul Județean Suceava a aprobat, vineri, majorarea salariilor angajaţilor din aparatul propriu  şi din instituţiile publice subordonate acestuia, începând cu  data de 1 august 2015.

like-facebookMajoarea  salariilor  este posibilă avându-se în vedere Ordonanţa  de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015.

Potrivit deciziei aprobate, deliberativul județean l-a împuternici pe președintele Consiliului Județean să stabilească cuantumul creșterii salariale de până la 12 la sută.

În raportul prezentat în şedinţa de Consiliu Judeţean creşterea salariilor cu până 12%, a fost motivată printre altele de nivelul scăzut al salariilor din administraţia publică locală, care  generează o lipsă acută de personal precum şi nemulţumiri în raport de competenţele şi pregătirea salariaţilor.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că nu toți salariații vor beneficia de majorări salariale, ci doar o parte, iar  creșterea lefurilor se va face pe baza unei evaluari a performanței fiecărui salariat.

Șeful administrației județene a mai spus că în discuții la nivel de Guvern se mai află Legea salarizării care ar putea fi aplicată însă tuturor salariaților.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*