Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Amenzi de aproape 26.000 de lei date de poliţişti în urma unor controale pe linie economică

politiePolițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Suceava au organizat și desfășurat o acțiune, joi, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Astfel, au fost constatate 2 infracțiuni economice şi aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare  de 25.600 lei,

Au fost de asemenea confiscate  bunuri în valoare de 1.400 lei, constând în produse textile, industriale și alcool şi mai multe articole de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea expertizării, în valoare de aproximativ 240 lei.

A fost depistată o femeie  de 26 ani din  județul Galaţi care oferea spre comercializare în incinta unui bazar din municipiul Suceava, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate,  fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către titularii de mărci, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*