Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Băişanu, despre Ion Lungu: Dacă un primar de 12 ani nu înțelege că rolul lui este să facă și să nu se plângă că nu are bani, avem o problemă

baisanuDeputatul PNL, Alexandru Băișanu, a   spus, în ședința de deliberativ local, că  a venit „cu cel mai bun gând, ca prieten”, cu rugămintea să  fie lăsată lupta politică când intră în Primărie.

Parlamentarul a reamintit că a purtat această discuție cu primarul Ion Lungu în urmă cu mai bine de o lună, iar la acea vreme, edilul Sucevei a fost de acord cu proiectul „Suceava- capitală culturală europeană”, însă ulterior s-a răzgândit.

like-facebook
„Să lăsăm lupta politică în momentul în care intrăm în primărie, sunteți aleși politic așa cum am fost și eu. Suntem oamenii care au primit votul de la cetățeni nu pentru a ne certa, ci pentru a sta alături în realizarea marilor proiecte care interesează această localitate. Rugămintea mea este să încetăm această bătălie și să găsim formule și soluții de a rezolva lucrurile.  Dacă investești un euro în acest proiect cultural astăzi, peste 5 ani scoți 20 de euro, deci nu băgăm bani în lucruri nefolositoare. Acum o lună ați spus că sunteți de acord, pe parcurs v-ați sucit. Nu e nevoie de 30 de milioane de euro astăzi, ci în 5 ani, acum e nevoie de ambiție, dorință și sacrificiu. E vina Primăriei care nu a încercat să poarte de 3 ani măcar o discuție pe această temă. Domnule primar spuneți că sunteți economist, dacă un primar de 12  ani  nu înțelege că rolul lui este să facă și să nu se plângă că nu are bani, avem o problemă. Dacă erați primar de o lună, două, jumătate de an, vă înțelegeam”,  a spus Băișanu.
Potrivit parlamentarului sucevean, este foarte important să se investească în cultură.

Faptul că alte orașe cum ar fi Sibiul, era mult mai mic decât Suceava, a reușit să adune banii într-o perioadă de timp pentru că banii ăștia nu îi dăm mâine, banii trebuie investiți de anul acesta până în 2021. În momentul în care avem șansa să și câștigăm, pentru că avem toate criteriile de bază, după aceea vom primi sprijin și de la Guvernul României și de la UE. Nu băgăm bani care se înmormântează, în lucruri nefolositoare. Nu este un proiect politic, nu este campanie electorală, este o singură rugăminte. Acest proiect trebuie depus până pe 10 octombrie, dacă mai cerem 30 zile…30 de zile, am pierdut startul. Ați și făcut o notă de fundamentare, pe parcurs v-ați sucit domnule primar, pentru că cineva v-a șoptit că nu e bine”, a afirmat Băișanu.

În final, deputatul i-a spus primarului că a bătut un cui în sicriul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*