Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Băişanu: Noi ne lăudăm că am făcut mari sacrificii cu 10-2 milioane de euro ca să asfaltăm, iar în Sibiu anual intră 240 milioane de euro de la turiști

baisanu2Deputatul PNL Alexandru Băişanu se arată tot mai înverşunat împotriva colegului său din PNL, deputatul Ioan Balan. Băişanu este extrem de nemulţumit că „deputatul Ioan Bălan a spus că niciunul din oamenii săi nu va vota proiectul de hotărâre Suceava-capitală europenă”.
Băişanu a spus că va trimite tuturor consilierilor locali un draft referitor la ceea ce înseamnă oraș-capitală europeană „ce poate să facă unii și alții pentru ca acest proiect să poată ajunge până pe 10 octombrie depus și de ce trebuie să voteze cu Da în cadrul Consiliului  Local”.

Parlamentarul a subliniat că își dorește ca Ioan Balan, dar și alții care gândesc la fel, să înţeleagă că „acest proiect nu este proiectul lui Băișanu, ci al sucevenilor. Au mai făcut aceste declarații și alți oameni importanți, din cultură, oameni care trăiesc în Diaspora și văd puterea acestei zone și posibilitate ei de implicare și de câștigare a acestui proces și spun că acest proiect este mai presus decât orice orgoliu politic, nu poate fi împiedicat de dorințele minore, singular a unuia sau a unui grup de interese din administrația suceveană. Rog pe toți să fie inițiatorii acestui proiect  în cadrul Primăriei și Consiliului Local Suceava indiferent de culoarea politică”.
 
 Băișanu susține că alte 12 orașe din România se zbat pentru a depune astfel de proiecte însă acolo nu s-a ținut cont de culoarea politică și nu au fost interese personale sau de grup.

„Mă uit la alte 12 orașe din România care se zbat de 2-3 ani să depună un astfel de proiect.Acolo,în celelate orașe atunci când cineva a venit cu ideea toate forțele politice s-au unit pentru că au înțeles că este singura șansă și soluție de primenire a unui oraș  ce  aduce civilizația într-o cetate urbană în cel mai înalt grad.La Iași, primar PSd,liberalii au votat pentru, la Timișoara primar PNL, majoritate în CL –PSD,au votat pentru toți…La Suceava o mână de oameni cu un aparat de propagandă deosebit de interesant vor să ducă în derizoriu un proiect de importanță majoră. Nu proiectul este derizoriu , dacă Suceava pierde oportunitatea de a depune acest proiect, de a participa la această luptă pierde șansa pe următorii 14 ani de a mai avea o soluție corectă privitor la dezvolarea acestui municipiu.  Vă este frică de Alexandru Băișanu că el a inițiat proiectul…Uitați lucrul acesta… a fost inițiat de oamenii din Suceava .Aveți inteligența dea nu pune în fața intereselor persoanle și de grup în fața intereselor oamenilor din Suceava și din județul nostru. E un apel…un strigăt de durere pe care îl fac cu câteva zile înainte de ședința Consiliului Local.Tot aparatul de propagandă spune că este un proiect de campanie electoral a lui Alexandru Băișanu, nu suntem în  campanile electoral ci este la anul. Că se vor face sondaje în interiorul partidului pentru avedea care va candida de la PNL, Balan sau Băișanu,nu are legătură cu proiectul. Pentru Băișanu dorința de candidat și proiect primează acest proiect”, 
a spus Băișanu.
Parlamentarul sucevean a mai dat ca exemplu orașul Sibiu care a trecut prin acest proces în momentul când a fost declarat „Sibiu -capitală europeană”,  oraș ce îl avea ca primar la acea vreme pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis.
În Sibiu vin între 600 și 800.000 de turiști anual care cheltuie în medie câte 300 de euro pe un sejur de trei zile, bani care intră în acest oraș. Noi ne lăudăm că am făcut mari sacrificii cu 10-2 milioane de euro ca să asfaltăm,  iar în Sibiu anual intră 240 milioane de euro de la turiști. Asta înseamnă locuri de muncă. Acest proiect a făcut din Sibiu unicul oraș în care nu există șomaj,nu există forță de muncă și se aduc oameni din zonele limitrofe pentru a deserve acest flux economic care a luat amploare aici. Îi spun domnului Bălan, Lungu și consilierilor PNL că a fost proiectul de succes al președintelui României, Klaus Iohannis. Și le spun că este un proiect care  afost experimentat, care a dat roade și care a trasformat orașul radical. A reușit. Dacă domnul Lungu, domnul Balan și consilierii locali PNL se opun acestui proiect, de fapt se opun viziunii președintelui României, Klaus Iohannis care a fost primar în acea perioadă și oricărei înțelegeri de a manifesta doctrina PNL”, a conchis Băișanu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*