Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Cele mai tari licee din Suceava. Vezi unde vor studia elevii de zece!

elevi la scoalaAbsolvenţii de liceu din judeţul Suceava au fost repartizaţi, marţi, la licee. Repartizarea computerizată s-a realizat în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile fiecărui elev pentru un anumit liceu şi pentru o filieră sau alta.

like-facebookCele mai râvnite unităţi de învăţământ au fost Colegiul Petru Rareş şi Colegiul Ştefan cel Mare, din municipiul Suceava.

Cea mai mare concurenţă a fost pentru specializările: ştiinţe ale naturii (engleză), unde au fost disponibile doar 14 locuri, iar mediile de admitere au fost între 9.71 şi 9.96, şi matematică informatică (engleză), unde au fost medii între 9.61 şi 9.99, de la Colegiul Naţional Petru Rareş, iar la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare pentru matematică informatică (engleză), unde au fost medii între 9.70 şi 10.00.

Cei 12 elevi care au fost admişi cu medii de zece au ales Colegiul Naţional Ştefan cel Mare, Colegiul Naţional Alexandru cel Bun din Gura Humorului, Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuţi şi Liceul Tehnologic Ion Nistor din Vicovu de Sus.

Un număr de 88 de absolvenţi de gimnaziu au rămas nerepartizaţi la licee după prima etapă de admitere.

Printre elevii nerepartizaţi se numără şi o tânără cu media 9.03, dar sunt şi mulţi elevi cu note de 4, iar cea mai mică medie este 3,77.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*