Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Reacţia politicienilor suceveni la decizia lui Victor Ponta de a-şi da demisia de la şefia PSD

victor ponta la cacica 2014 (21)Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, pe Facebook, că nu va mai ocupa nicio funcţie de conducere în PSD până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse în justiţie.

like-facebookDeputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, a declarat, pentru SuceavaNews, că premierul Victor Ponta este și va rămâne în  continuare la conducerea Partidului Social Democrat în ciuda faptului că unii îi cer să plece.  Parlamentarul sucevean susține că Ponta va fi cel care va creiona în continuare linia partidului și va avea susținerea social-democraților.

„El se află și se va afla la conducerea PSD și sunt de acord cu decizia pe care a luat-o. Vrea să fie un exemplu, dar nu va pleca din partid. Este șeful Guvernului și este și șeful PSD. El este cel care va induce linia partidului”, 
 a spus Stan.
În ce privește calitatea de inculpat anunțată de procurorii anticorupție într-un dosar, deputatul Ioan Stan a afirmat că „în spatele acestui dosar stau anumite persoane, dar nu o să le dau numele. Este doar o presupunere. Și eu am fost cercetat de procurori, însă decizia aparține instanței, procurorii DNA execută niște ordine”, a spus Stan.
 
Președintele organizației județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că prin demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, Victor  Ponta nu a făcut altceva decât să își „pună la adăpost partidul”.
Popovici susține că  odată ce țara noastră are în fruntea Guvernului un premier devenit inculpat, credibilitatea României este acum sub semnul întrebării.

„Victor Ponta nu a făcut altceva, prin demisia de la șefia PSD, decât să-și   pună la adăpost partidul, la România nu se gândește. Nu-l interesează daunele de imagine și credibilitatea pe care i le provoacă. Cine poate să mai aibă încredere într- o țară cu un premier inculpat?!
Fără accesul la banul public și coordonarea acestuia după bunul plac Ponta ar deveni un nimeni. În momentul când Ponta nu va mai avea acces la bani va avea sorta lui Năstase și Geoană… Partidul lui îl va  “executa”. PSD are talentul de a-și  devora proprii lideri…pe Iliescu l-au devorat în 30 de minute…pe Năstase într- o noapte…despre Geoana nu mai spun, susţine liderul PMP Suceava.
Președintele organizației județene a UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, ne-a declarat  că anunțul făcut de premierul Victor Ponta de plecare de la șefia PSD este o „chestiune de bucătărie internă” a social-democraților.„Ca om din afara PSD văd că ceea ce se  întâmplă acum la nivelul conducerii  PSD ca  o chestiune aparținând doar acestui partid. Este o problemă de bucătărie internă a PSD, iar acest partid este bine structurat, consolidat, funcționează pe principiile democratice și consider că ceea ce se întâmplă va fi soluționat potrivit principiilor democratice. Consider că este doar o chestiune de moment. Am înțeles că nu este o demisie, sens în care nu are conotații social-politice majoare la nivel național”,  a declarat senatorul UNPR.
Referitor la calitatea de inculpat în dosarul instrumentat de DNA, făcut public de către procurorii anticorupție, liderul UNPR Suceava  a spus că faptele puse în discuție nu sunt în timpul mandatului de premier.
Vicepreședintele PNL pe Regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Bălan, a declarat, pentru SuceavaNews, că anunțul făcut de Victor Ponta de a pleca de la șefia PSD „ar trebui să îl analizeze cei din Partidul Social Democrat”.Potrivit liderului liberal, rămânerea în fruntea Guvernului afectează însă imaginea României și duce la pierderea credibilității  mai ales în plan  extern.„Pentru mine,  dar și pentru cei din PNL, ar fi fost mult mai important  demisia și plecarea lui Victor Ponta  din fruntea Guvernului.  Plecarea lui Ponta de la conducerea Guvernului înseamnă creșterea imaginii României ori  avem investitori care   nu se mai uită la România și imaginea proastă  pentru țara noastră cu un Victor Pona pe scările DNA în cârje,  dublată cu imaginea lui Victor Ponta urcând scările de la Palatul Victoria, tot în cârje”,  a spus Bălan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*