Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Ţigări ascunse în două autoturisme depistate la Frontiera Siret

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat, marţi, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme conduse de doi cetăţeni ucraineni, de 38 respectiv 43 de ani, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

like-facebookAvând în vedere situaţia de fapt, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a condus cele două autoturisme în zona special amenajată în vederea efectuării unor controale amănunţite asupra maşinilor.

Astfel, în acestea au fost descoperite 5.120 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 6.232 lei, care erau ascunse în tavanul unuia dintre autoturisme, într-un loc special amenajat, respectiv în locul roţii de rezervă al celeilalte maşini.

Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document de provenienţă pentru cantitatea de ţigări descoperită, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional de către organele vamale cu amenzi în cuantum de 15.000 lei.

Totodată, unul dintre autoturisme, în valoare de 33.600 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au întocmit documentele necesare pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România  a  celor doi cetăţeni ucraineni  pentru o perioadă de cinci ani, începând cu data de 07.07.2015.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*