Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Cunoscuţi interlopi suceveni condamnaţi pentru trafic de minori

judecat 2Cinci dintre cei mai cunoscuţi interlopi suceveni au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Suceava la închisoare pentru trafic de minori, trafic de persoane şi grup infracţional organizat, înşelăciune.

Adrian Serşeniuc (45 de ani), Neculai Strujan (49 de ani), Sever Sutu (45 de ani) şi Cristian Mihail Robu, zis Porcu, (42 de ani) au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare, iar Valentin Donu (40 de ani)  va sta şase ani după gratii.

like-facebookÎn perioada 2003-2004, cei cinci indivizi  au racolat şi exploatat mai mulţi minori pe care i-au obligat să comită furturi şi tâlhării pe teritoriul Germaniei si Austriei.

Şerşeniuc a primit cinci ani pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi 10 ani pentru trafic de minori şi de cinci ani pentru trafic de persoane. Pedepsele au fost contopite astfel încât a rămas să execute 10 ani de închisoare.

În plus, Adrian Serşeniuc, Valentin Donu, Neculai Strujan, Sever Sutu şi Cristian Mihail Robu trebuie să achite părţilor civile din dosar suma totală de 36.270 de euro şi 700 de dolari, dar şi cheltuieli judiciare de 26.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, indivizii racolau minori din Suceava, îi duceau în străinătate şi îi puneau să fure şi să tâlhărească.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Decizie definitivă! Pedepse reduse pentru Adrian Șerșeniuc, „Porcu”, dar și alți interlopi | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*