Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Secretul mediei de 10 la Evaluarea Naţională

Andreea Alexandra Anichiti

Andreea Alexandra Anichiti

Absolvenţii de clasa a VIII a din judeţul Suceava au trecut de primul examen de importanţă majoră din viaţa lor. Dacă unii dintre ei s-au mulţumit cu note doar de trecere, 25 de elevi au vrut să obţină notă maximă şi au reuşit.
Unul dintre copiii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională este Andreea Alexandra Anichiti, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Suceava.

În primul rând, trebuie să te concentrezi pe ceea ce spun profesorii la ore, să fii foarte atent şi..pe fază, ca să zic aşa şi să îţi faci toate temele la timp”, ne-a declarat Andreea.

Adolescenta spune că s-a pregătit pentru acest examen încă din clasa a V-a, dar spre final s-a axat mai mult pe recapitulare. A făcut şi ore suplimentare, mai ales la matematică, dar cu toate acestea, notele obţinute au surprins-o şi pe ea.

Mie cel mai mult mi-au displăcut exerciţiile de gramatică la română şi grilele de la subiectul III la matematică pentru că mereu greşeam câte una. Nu mă aşteptam să iau note maxime, la matematică poate mă aşteptam, dar la română chiar nu”, ne-a mai spus tânăra.

like-facebookAlexandra este de părere că orice elev poate obţine note maxime la acest examen cu condiţia să îl trateze cu seriozitate şi nu cu superficialitate. Nu consideră că este greu pentru nimeni să îşi îndeplinească obiectivul propus. Pentru aceasta, însă, este nevoie şi de sprijinul părinţilor.

„Părinţii te pot ajuta, te încurajează. Dacă ei sunt indiferenţi, şi tu, ca elev, eşti indiferent la rezultatele tale”, spune Alexandra.

Pe viitor, tânăra îşi doreşte să studieze tot la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Suceava, la profilul Matematică Informatică.

Sergiu Nicolae Avăcăriţei se poate lăuda şi el cu notă maximă la Evaluarea Naţională. A studiat la Şcoala Gimnazială Ion Creangă Suceava şi spune că secretul obţinerii unei note de 10 constă, în principal, în responsabilitate şi seriorizate, dar, crede el, nu ar fi obţinut note atât de mari dacă nu ar fi avut parte de profesori bine pregătiţi care să îl îndrume.

Secretul obținerii unei note de 10 la evaluare constă în pregătirea continuă pe tot parcursul ciclului gimnazial, seriozitate la orele de curs și concentrare la rezolvarea subiectelor de examen”, a spus Sergiu.

Sergiu Avacariţei

Sergiu Avacariţei

Şi Sergiu recunoaşte că părinţii au un rol extrem de important când vine vorba de performanţele şcolare ale copiilor.

În performanța școlară, contează foarte mult implicarea părinților prin sfaturile date, încurajările lor, şi chiar prin unele recompense. (zâmbeşte) Doresc să mă înscriu la un liceu cu profil real, care să-mi asigure o pregătire fundamentală bună în domenii precum: matematica, informatica, fizica, chimia, biologia şi o limbă străină, acestea asigurându-mi, la terminarea liceului, mai multe oportunități de alegere a unei profesii”, ne-a spus Sergiu.

În judeţul Suceava, 25 de elevi au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională din acest an.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*