Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Centrul Militar Judeţean Suceava recrutează personal militar

Mugurel Anton CMJComandantul Centrului Militar Judeţean Suceava, colonelul Mugurel Anton, susţine că obiectivul Centrului Militar Judeţean Suceava îl constituie, în prezent, creşterea capacităţii de conducere şi adaptare la dinamica procesului de modernizare a sistemului militar şi operaţionalizarea funcţională, în scopul generării, regenerării şi asigurării cu resurse umane şi materiale a marilor unități, unităților și formațiunilor din subordinea Ministerului Apărării Naționale și a celorlalte structuri din Sistemul naţional de apărare.

like-facebookPotrivit acestuia, toate obiectivele tind spre ,,menținerea stării de operativitate în situații de criză și la război”.

Una din cele mai importante atribuții ale Centrului Militar este promovarea profesiei militare și recrutarea personalului militar activ și în rezervă.

În acest sens, Biroul de „Informare-recrutare” desfăşoară activităţi de promovare a profesiei militare în şcoli generale şi licee, precum şi de informare şi recrutare a tinerilor care doresc să acceadă în sistemul militar.  Ca exemplu în ceea ce privește stimularea interesului tinerilor,din zona de responsabilitate ,în a urma o carieră militară,sunt rganizate periodic întâlniri ale personalului recrutor cu elevii din școlile și liceeele din județ,întâlniri la care iau parte militari care au participat la misiuni internaționale,veterani de războiși elevi ai Colegiului Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc.

„Locul Armatei în societate, tipurile de misiuni executate de militari şi oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale, precum şi impresiile elevilor militari în ceea ce priveşte adaptarea la viaţa cazonă sunt, astfel, prezentate printr-o prismă cât se poate de personală şi interactivă. Pentru crearea resurselor umane pe timp de pace, necesare susţinerii efortului de război, Ministerul Apărării Naţionale şcolarizează în instituţiile militare de învăţământ tineri, dornici să îmbrăţişeze cariera militară”, susține comandantul Centrului Militar Județean Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*