Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Preşedintele PMP Suceava le cere parlamentarilor suceveni să doneze pensiile speciale

popoviciPreședintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că  se aștepta ca parlamentarii suceveni să ia atitudine față de ceea ce s-a petrecut săptămâna trecută în Parlament legat de legea pensiilor parlamentarilor.
Nu am văzut pe nimeni să ia atitudine . Este legat de pensiile parlamentarilor.  Parcă îmi amintesc un slogan de-al lui Ponta, doar Ponta  poate da pensii, mai trebuiau completate pensiile parlamentarilor.  Prezența la vot la această lege a fost chiar mai mare decât la moțiunea de cenzură. O lege care nu trata decât interesul actualilor parlamentari.  Pe niciunul din parlamentarii suceveni nu iam vazut să ia atitudine față de această lege în interes personal. Cei 18 parlamentari pe care îi are Suceava sar alege cu următoarele sume…2 parlamentari-5 mandate -4500 lei, un parlamnetar cu trei manadate-4500 lei pe lună, 5 parlamentari cu două mandate-3100 lei, 9 parlamentari cu cate un mandat-1500 lei pe lună și ajungem la o cifră totală de 42.500 lei, pe care trebuie să îi suporte contribuabilul. Este jignitor față de cei care i-au trimis în Parlament. Mama a muncit ani de zile la CAP și are o pensie de 350 de lei iar un parlamentar indiferent ce nume ar purta el într-un mandat va lua 1500 lei lunar”,  a spus Popovici.
El le solicită parlamentarilor suceveni să  renunţe la aceste pensii speciale şi să doneze banii pe care trebuie să-i primească elevilor olimpici.
„Nu au fost în sare să se zbată pentru bugetul alocat învățământului sucevean. De aceea, PMP propune ca acești bani din pensiile parlamentarilor să fie donați copiilor olimpic O bursă pe lună sau altă formă de donație.  Dacă se va întâmpla acest lucru, noi, cei din PMP, vom plăti toate taxele notariale care trebuie achitat în cazul unor astfel de donaţii”, a declarat Popovici.
 Liderul PMP Suceava susține că  se impune o  reformă masivă a clasei politice sucevene, arătânduse nemulțumit că în ultimii 25 de ani sucevenii au fost puși  în situaţia de a alege aceeaşi oameni care apar pe liste la alegeri și care se schimbă între ei pe funcţiile de conducere de la nivelul judeţului. În opinia sa, programul „Rabla pentru politicieni” trebuie stopat.
„Lor le convine de minune programul asta. Se vede că parlamentarii vor primari, apoi primarii se vor parlamentari.  E o rotire  a acelor oameni.  Alesul neamului nu mai e alesul neamului pentru că a uitat de el. Din acest motiv este timpul unei reforme masive a clasei politice şi asta doar cetăţenii o pot face”, a spus Popovici,  care a făcut apel la  sucevenii, inclusiv la cei din mediul universitar şi  tineri să se implice mai mult în viața  politică.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*