Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO! Pregătiri pentru cel mai mare pelerinaj din Bucovina, de Sânziene

pregatiri sanziene2Înainte de marea sărbătoare a bucovinenilor la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava  au început deja pregătirile. Baldachinul din curtea complexului monalah a fost spălat de câteva enoriașe  pentru ca marţi racla cu moaștele Sfântului Ioan să fie așezate la loc de cinste.
Alte femei au ornat scena unde marți seară și miercuri vor fi oficiate slujbe religioase.
„Trebuie să fie aranjată scena. Așa facem în fiecare an. Este o zi de mare sărbătoare pentru Mănăstirea Sf Ioan și pentru Bucovina”, ne-a spus Maria Siminiuc din Suceava.
Deja au venit și comercianții de obiecte religioase pentru a-și scoate spre vânzare produsele.
Vindem icoane, lănțișoare, acatiste, cărți religioase și candele”, ne-a spus una dintre măicuțe.
Ca în  fiecare an, mii de credincioși  sunt aşteptaţi să  se închine la racla cu moaștele considerate făcătoare de minuni. Osemintele sunt scoase din biserica  Sf Gheorghe marți dimineață  și depuse pe  baldachinul din curtea bisericii, pentru ca toti pelerinii să se poată închina. Miercuri va fi apogeul pelerinajului, de Sânziene, iar racla va fi purtată într-o procesiune impresionantă pe străzile Sucevei.

Mulţi dintre credincioși spun că vin aici de zeci de ani, convinși de minunile pe care Sfântul le poate aduce în viața lor. Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava a fost, în secolul al XIV-lea, negustor în Trapezunt, în Turcia de astăzi. Și-a dat viața pentru credința  în Dumnezeu și a fost torturat de tătari, la Cetatea Alba. Osemintele sale au fost aduse apoi la Suceava, de domnitorul Alexandru cel Bun, în 1402.
like-facebookMiercuri, de Sânziene, se cinstește nașterea Sfantului Ioan Botezatorul și în noaptea magică dinaintea praznicului se spune că se deschid cerurile. Credincioșii vor aștepta zorii în  rugăciune și cântări, odihnindu-se sub cerul liber iar miercuri vor participa la slujba religioasă și la procesiunea de pe străzile orașului. Sunt așteptați peste 15.000 de credincioși din Bucovina și din întreaga țară. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*