Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Ce a făcut un elev din Rădăuţi după ce a găsit un portmoneu plin cu bani

portofel_pierdut_94508400Un elev din municipiul Rădăuţi a dat, ieri în jurul orelor prânzului, o probă de omenie şi de bună creştere, probă pentru care dascălii săi ar trebui să-l noteze cu 10. Valentin Lavric, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic din municipiu, se deplasa către şcoală, însoţit de doi colegi, potrivit Monitorul de Suceava.

like-facebookLa un moment dat, la intersecţia dintre Calea Cernăuţi şi strada Constantin Dobrogeanu Gherea, tânărul a văzut pe trecerea de pietoni, în apropierea bordurii de pe marginea şoselei, un portofel şi după ce l-a ridicat de jos a observat că în interiorul acestuia sunt documente de identitate şi mai multe bancnote, care aparţineau unui localnic. Fără să ezite nici o clipă, elevul în vârstă de 16 ani s-a îndreptat spre sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde a predat ofiţerului de serviciu portmoneul cu acte şi cu 439 de lei, urmând ca poliţiştii să ia legătura cu păgubaşul.

„Gestul meu mi se pare absolut normal. Nu am fost tentat nicio clipă de banii de acolo şi nu am ezitat nici un moment înainte de a merge cu portmoneul la poliţie”, a declarat elevul de la Colegiul Tehnic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*