Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Clinică la Suceava şi centru rezidenţial la Pojorâta, pentru persoanele dependente de substanţe

alcoolismAsociatia ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) a deschis o clinică la Suceava  și un centru rezidențial la Pojorâta, care oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele cu probleme de dependență de substanțe.

like-facebookClinica deschisă în municipiul Suceava va funcționa dupa un model de terapie integrată prin intermediul unui pachet de servicii de asistență socială, consiliere psihologică și psihiatrică, asistență medicală, în regim ambulatoriu, cu o echipă multidisciplinară de specialiști.

Centrul rezidențial deschis la Pojorâta va oferi servicii de rezidență și va pune la dispoziția persoanelor dependente de alcool și droguri un pachet de servicii de asistența socială, consiliere psihologică și psihiatrică, precum și asistență medicală.

Clinica de la Suceava și Centrul rezidential de la Pojorâta oferă pentru prima dată oamenilor cu dependențe de substanțe din Nord – Est -ul Romaniei un complex de servicii integrate  ca o continuare a tratamentului din clinicile specializate de psihiatrie. Cea mai mare provocare pentru noi va fi mentalitatea oamenilor care cred că persoanele dependente nu se vor schimba niciodată și vor rămâne dependente. Da, este corect, rămâi dependent, dar poți să fii abstinent. Și, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor, trebuie să fim aproape de acești oameni și de familiile lor. Trebuie să promovam acest model de terapie, să avem răbdare și să arătăm oamenilor că există verigi conexe și astfel să prindă încredere în acest tip de servicii”, a mărturisit Alina Ciupercovici, coordonator Regional ALIAT.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*