Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Sanda Maria Ardeleanu salută decizia preşedintelui României de a introduce educaţia în strategia de apărare a ţării

sanda_maria_ardeleanu_1Deputatul Sanda Maria Ardeleanu salută decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a introduce în Noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, pentru perioada 2015-2019, şi un concept prioritar privind Educația.

Documentul prezentat spre dezbatere miercuri, 10 iunie, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), conține un subcapitol dedicat Educaţiei, structurat pe câteva direcţii de acţiune precum:stimularea cercetării ştiinţifice şi corelarea politicilor privind piaţa muncii cu cele de educaţie şi sănătate.

like-facebookPotrivit deputatului sucevean, un asemenea pas important demonstrează că există o strategie clară, o viziune exactă în ceea ce privește rolul educației în societatea românească, pe un fond al așteptărilor foarte extins.

„Considerăm că această abordare a Președintelui României în cadrul unui document fundamental pentru țara noastră este dovada că acesta poate și va media dialogul între instituțiile de resort ale statului, mediul politic și cel administrativ, sindicate, societate civilă, mediu academic, părinți, elevi, studenți. Nu ne mai permitem să ignorăm subfinanțarea și managementul defectuos din Educație. Această Nouă Strategie Naţională de Apărare a Ţării trebuie să fie doar începutul unei abordări, corecte și sănătoase, privind domeniile care stau la baza funcționării noastre  ca națiune”, a precizat Ardeleanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*