Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Sucevenii preferă cununiile civile la biserică

casatorie la bisericaSucevenii care vor să își unească destinele au început să prefere oficierea cununiilor civile la biserică, acolo unde în fața altarului se vor cununa ulterior religios. În weekend-ul trecut, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a oficiat 20 de cununii civile din care doar 7 cupluri au spus „Da”  în fața ofițerului de stare civilă din sediul Primăriei, acolo unde au preferat să aibă loc acest eveniment special.
like-facebook„A fost un week-end pentru că am oficiat 20 de cununii. Nu a fost nimic ieșit din tipar, toți cei care au dorit să se căsătorească au fost extraordinari. Doar pentru șapte cupluri  a fost oficiată cununia la primărie, restul la biserică, însă odată cu vremea frumoasă, vor fi și tineri care vor dori să își unească destinele la Cetatea de Scaun a Sucevei.
stare civilaProbabil pentru a economisi timp și faptul că au invitați persoane în vârstă, de exemplu bunici sau, mă rog, poate chiar părinți sau alte rude  cu probleme. Atunci sunt tineri care preferă să le fie oficiată cununia civilă înainte de cea religioasă la biserică. În week-end nu se percepe taxă pentru acest serviciu de către  primărie, angajații fac aceasta benevol. Nici la mine nu este nicio problemă, sunt în slujba comunității și ce poate fi mai frumos decât cupluri care zâmbesc și vin ținuți de mâna atunci când decid să meargă pe același drum împreună”
,  ne-a spus viceprimarul Sucevei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*