Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Peste o mie de elevi suceveni nu s-au înscris la Bacalaureat. Vezi motivele!

evaluare test elevi bacUn număr de 5.603 de elevi suceveni s-au înscris la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie- iulie. Dintre aceştia, aproximativ 300 sunt din serii anterioare. Cifrele Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava arată că în judeţul Suceava,  sunt înscrişi în clasa a XII-a/a XIII-a, la începutul anului şcolar 2014-2015, aproximativ 7000 de elevi, ceea ce înseamnă că sunt peste o mie de elevi care nu vor susţine examenul în sesiunea din vară. Cei care nu s-au înscris la bacalaureat, fie au ales să nu susţină examenul, fie nu au putut din cauza corigenţelor.

like-facebookVineri s-a încheiat înscrierea candidaţilor pentru examenul naţional de bacalaureat 2015.

Probele bacalaureatului 2015 încep în data de 8 iunie 2015 cu evaluarea competenţelor de comunicare în limba română şi continuă până pe 26 iunie cu evaluarea competenţelor digitale şi de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Pentru aceste probe sunt constituite 40 de centre în liceele din judeţul Suceava.

Probele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 3 iulie, iar pentru organizarea lor IŞJ Suceava a trimis spre aprobare MECŞ un număr de 20 de centre de examen.

Având în vedere dinamica înscrierii candidaţilor, va fi luată în calcul reorganizarea centrelor în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi în diferite zone ale judeţului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*