Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Mesaj emoţionant transmis de Sanda Maria Ardeleanu de Ziua Internaţională a Copiilor

sanda ardeleanuDeputatul PNL Sanda Maria Ardeleanu, un cunoscut militant pentru educaţie, cultură, drepturile copiilor, a ţinut să transmită un mesaj emoţionant de Ziua Internaţională a Copiilor.

like-facebookDe Ziua tuturor copiilor, mai mici sau mai mari, mai veseli sau mai triști, îmi îndrept gândul de părinte si educator către fiecare dintre ei. Copilăria trebuie să rămână cea mai frumoasă perioadă a existenței unui om, de aceea noi suntem obligați să le dăruim dragostea și bunurile de care au nevoie. Nu trebuie însă să uităm că bunul cel mai prețuit rămâne timpul pe care îl petrecem împreună. Măsura dragostei noastre față de copii este timpul nostru pentru ei. La mulți ani, dragi copii, putere și răbdare, dragi părinți, sănătate și curaj, iubiți bunici și străbunici”, a spus Sanda Ardeleanu.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului”.

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*