Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Senatoarea Steliana Miron, despre poliţişti: Sunt prost plătiţi, slab dotaţi, umiliţi de infractori

steliana mironSenatoarea PNL Vasilica Steliana Miron militează pentru drepturile poliţiştilor. Potrivit acesteia, oamenii legii sunt „prost plătiţi, slab dotaţi, umiliţi de infractori” şi „hăituiţi prin instanţele de judecată” şi de aceea nu îşi pot îndeplini sarcinile de serviciu.
Într-o interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Steliana Miron spune că pe fondul creşterii fenomenului infracţional, în special a infracţiunilor săvârşite cu violenţă, scade încrederea  românilor în autorităţile statului, iar de acest lucru profită firmele de pază şi protecţie, care au devenit astăzi alternativă «obligatorie» pentru protejarea  proprietăţilor, cât şi asigurarea securităţii, inclusiv în instituţiile publice.

like-facebookDacă un poliţist în timpul încătuşării unui infractor violent îi provoacă acestuia,  -Doamne fereşte! -, vreo leziune, îi rupe vreun deget, devine «materie primă» pentru procurori, pentru statul de drept, riscând să-şi încheie cariera”, a arătat senatoarea. „Este cunoscută expresia folosită de şefii poliţiştilor «vedeţi voi, vă orientaţi». Or aşa nu se poate! Este nevoie de lege, de proceduri care să-i apere pe poliţişti. Un poliţist vulnerabil nu va acţiona cu fermitate, va avea permanent reţineri în folosirea forţei, iar beneficiar imediat va fi infractorul violent care va domina nu numai strada, dar şi pe poliţist”, a precizat Miron.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*