Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Tablou dezolant la Rozita. Imobilul- sub sechestru, anchetatorii- bat pasul pe loc

rozita acces interzis La aproape șase luni de la incendiul care a distrus în totalitate complexul Rozita din Suceava, tabloul  din interior este același. Nimic nu s-a mișcat, iar anchetatorii bat pasul pe loc.  Ușa complexului este în continuare sigilată și nimeni nu are voie să intre. Imobilul a fost pus sub sechestru, iar în instanță o parte din cei care se consideră nedreptățiți își cer drepturile bănești de la conducerea Comsutexin, care deținea imobilul.
Doar niște păsări mai au curajul să zboare în interiorul clădirii. Atunci când este cald mirosul devine înțepător, însă cum nici anchetatorii și nici Inspecția în Construcții nu  și-au dat avizul, nu se poate interveni pentru curăţarea locului. Directorul Comsutexin susține că se va face o expertiza tehnică a clădirii în curând, însă nu a precizat o dată anume. Trebuie amintit că imobilul  a fost distrus pe 15 decembrie 2014 de un incendiu puternic. Peste 140 de standuri comerciale aparținând mai multor firme au fost transformate în scrum.
rozitaSpațiul de peste 6000 de metri a fost cuprins de flăcări extrem de rapid, făcând misiunea celor de la ISU extrem de dificilă. Conform unor martori, incendiul a pornit de la unul dintre standurile din zona centrală a incintei  însă inițial s-ar fi auzit bubuituri, iar apoi  s-a extins extrem de repede, cuprinzand întregul spațiu. Toata marfa din interiorul complexului a ars.
Pompierii militari de la Suceava, Fălticeni, Siret, Solca ,  Gura Humorului  și Botoșani, au intervenit cu 16 autospeciale si au reusit intr-un final sa stinga focul dupa cateva ore. Complexul de află chiar lângă DN 17, la intrarea în Suceava dinspre Gura Humorului, motiv pentru care traficul a fost blocat timp de două ore, traficul fiind redirectionat prin satul Sfântu Ilie.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*