Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Deputatul Constantin Galan: Sperăm să putem schimba puțin fața municipiului Rădăuți, pentru că sunt comune în jurul lui care arată mult mai frumos

galanDeputatul PLR  de Rădăuți, Constantin Galan, susţine că drumul parcurs până la numire prin Ordin al Prefectului a lui Marinică Sofroni la conducerea Primăriei Rădăuți a fost greu. Au fost făcute interpelări, discuții la oficialii din ministere, din Guvern și chiar cu premierul Victor Ponta pentru a putea fi emisă o Ordonanță de Urgență care să ducă la deblocarea orașului, iar acea persoană desemnată să îndeplinească atribuțiile de secretar și ordonator  de credite.
like-facebook„Orice instituție fără stăpân prea mult nu poate să funcționeze. Acea ordonanță care a fost emisă a rezolvat situația însă mai sunt multe de făcut. La Primăria Rădăuți sunt foarte multe documente înaintate de cetățenii și care în ultima perioadă nu și-au găsit rezolvare chiar și situația salariilor angajaților este o altă problemă. Orașul Rădăuți uitați-vă cum arată, infrastructura, parcurile…dar nu dăm vina pe nimeni pentru că a lipsit acea persoană care trebuia să fie la comandă. Începând de astăzi, să dați ascultare celui care va coordona această instituție conform Ordinului prefectului și Ordonanței de Urgență nr 14 semnată de premierul Victor Ponta, să aveți o colaborare bună cu domnul Sofronie. Să vă întâlniți odată  pe săptămână și să luați deciziile legale, utile și în termen pentru populație în primul rând și să vedem că lucrurile se pot schimba în bine. Nu este chiar atât de ușor, ținând cont că Consiliul Local a fost dizolvat. Apoi, avem nevoie de  manager  la Spital,  dar și alte probleme de la nivelul municipiului. O parte din probleme le cunosc și eu pentru că cetățenii au venit la biroul parlamentar și  ni le-au adus la cunoștință”,  a spus Galan.
Domnia sa a precizat că nu putea soluționa probleme pentru că  multe țin de  competența administrației locale, iar de acum cetățenii se pot adresa Primăriei.
Parlamentarul a solicitat noului secretar al Primăriei Rădăuți să-l invite la discuții referitoare la problematica orașului mai ales că are experiență, fiind consilier și viceprimar o bună bucată de vreme. El a reamintit că sprijină derularea unor proiecte cum ar fi șoseaua de centură a orașului pentru care a fost obținută finanțare de începere a lucrărilor.
Cei de la CNADR au venit deja pentru a lua legătura cu oamenii care trebuie despăgubiți pentru terenuri. Sperăm ca până în iunie, când vor avea alegerile locale să putem schimba puțin fața municipiului Rădăuți, pentru că sunt comune în jurul lui care arată mult mai frumos”,  a spus Galan.
Trebuie amintit că deputatul Constantin Galan a fost prezent, sâmvătă, la momentul oficial de instalare la conducerea municipiului a lui Marinică Sofroni, secretarul comunei Frătăuții Noi. Au mai participat prefectul Constantin Harasim, dar și șefii de servicii din cadrul Primăriei.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*