Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Sucevenii care dau clasă străinilor. Au ridicat standurile Expo 2015 Milano

denesO mână de suceveni, originari din Broșteni, dau clasă străinilor prin muncă și calitate. Firma Brostage din Milano, patronată de frații Cornel și Dorel Deneș, a ridicat timp de aproape 3 ani,  o parte din standurile Expo 2015 Milano. Expoziția, deschisă la 5 ani după cea de la Shanghai sub sloganul “Hrănirea planetei. Energie pentru viață”, cuprinde pavilioane naționale din 140 de țări, organizate pe diverse teme care țin de obiceiurile culinare și tradiții.

like-facebookMuncitorii români au dat dovată de muncă, calitate și rafinament, iar acestea au fost doar câteva din punctele cheie de care au avut parte, au dat dovadă că sunt cei mai buni din lume.

denes2Frații Cornel și Dorel Deneș alături de muncitorii Contoi Ciprian, Buzatu Petrică, Raichel Virgil, Luncașu Bogdan, Luncașu Emeric, Horia Ciprian, Alupei Gelucu, Erhan Vasile, Malnași Georgel, Vasilui Marcel, Albei Daniel, Profir Cristinel, Profir Andrei, Ailenei Marian,Uță Marian,Uță Liviu,Uţă Andrei, Nedelcu Adrian au pus pe picioare pavilioanele țărilor participante, iar fiecare dintre acestea este unicat. Fiecare stand poartă un nume, de exemplu cel al României „Casa naturală” , cel al Italiei „Arborele vieții”.

Fostul viceprimar al orașului Broșteni, Vili Rusu, este prieten cu acești oameni care sunt mândria țării. El i-a vizitat atunci când sucevenii munceau de zor la pavilioane și tot el a fost cel care a sărutat drapelul României la expoziția din Milano care s-a deschis pe 1 Mai.denes3

„A sosit ziua cea mare- ziua inaugurării EXPO 2015 MILANO, o demonstrație de forță și rafinament. Bravo Italia, bravo firmei Brostage care și- a făcut treaba fără pic de greșeală. Totul a ieșit ca la carte. Am avut deosebita plăcere cu o emoție de nedescris de a arbora steagul României la loc de cinste alături de firma Brostage care ne face onoare peste tot în lume”, ne-a declarat fostul viceprimar. Expoziția va fi deschisă în următoarele 6 luni.
Firma Brostage patronată de frații Deneș și-a dus faima în întrega lume. Sunt recunoscuți pentru scenele  impecabile ridicate și unor nume mari cum ar fi Madona, Richi Iglesias  sau Elton John. Ei reprezintă județul cu mândrie peste hotare. Au răzbit în viață prin muncă. Nu le-a fost și nu le este rușine că sunt români.  Au plecat în urmă cu 15 ani în Italia, întâi au  lucrat ca muncitori iar în urmă cu patru ani și-au făcut propria firmă.

denes4Am plecat din țară pentru un trai mai bun. Nu erau locuri de muncă, bani puțini, ușor,ușor cam toți oamenii care formăm echipa, majortatea din Broșteni, aveam familii. Am chemat pe rând veri, nepoți, fini, cunoștințe și așa ne-am adunat din Broșteni, peste hotare, ne-am ajutat unii pe alții.  Am fost 10,20,30,40 și cu tot cu familii suntem aproape 100.  Chiar și numele firmei vine de la orașul Broșteni. Fratele meu a fost în Italia în 1996, căutând de muncă în construcții, prin cunoștințe a ajuns la montaj scene  și am descoperit că montator scene era o muncă căutată.  Apoi,  împreună am format o echipă și iata-ne în timp profesionțiști. Italienii au văzut că suntem serioși și muncim bine.   Am ajuns în orașe mari, avem echipe la Roma  și în Milano. S-a văzut ce facem ce producem și că suntem serioși.  Am montat o  scenă chiar și la Suceava pentru spectacolul de 1 decembrie 2014. Suntem pregătiți pentru orice exigență pe care o ridică un cântăreț sau staff-ul lui”, ne-a spus Dorel Deneș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*