Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Steliana Miron: Îi cer lui Victor Ponta să înţeleagă că rădăuţenii nu sunt apatrizi, ci sunt cetăţeni români

steliana_miron_56fe69cab7Senatorul Steliana Miron solicită Guvernului şi premierului Victor Ponta să adopte deciziile necesare pentru deblocarea situaţiei de la Rădăuţi.

Cer Guvernului să respecte articolul 102 din Constituţie, acolo unde se specifică faptul că Executivul „exercită conducerea generală a administraţiei publice”. Îi cer lui Victor Ponta, să înţeleagă faptul că rădăuţenii nu sunt apatrizi, ci sunt cetăţeni români. Prin urmare, aşa cum au obligaţa de a plăti taxe şi impozite, rădăuţenii au şi dreptul de a avea instituţii funcţionale la nivel local”, a spus Miron.

like-facebookPotrivit parlamentarului PNL, administraţia publică din Rădăuţi nu mai funcţionează nici măcar la cota de avarie. Oamenii nu mai beneficiază astăzi de serviciile de bază pe care trebuie să le furnizeze Primăria. Mai mult, câteva sute de familii au rămas sau riscă să rămână fără salarii.

Profesorii, poliţiştii locali, funcţionarii de la Primărie, medicii şi personalul angajat la spital sunt împinşi pe marginea prăpastiei pentru că nu are cine să le mai plătească activitatea. Nu se mai plătesc salarii şi utilităţi, nu se mai emit avize, aprobări sau acte ce intră în atribuţiile Primăriei sau ale Consiliului Local. Este un blocaj fără precedent care generează costuri şi riscuri imense cu 
fiecare zi care trece”,
mai spune senatorul.

Steliana Miron se arată nemulţumită de faptul că deşi a cerut o soluţie de nenumărate ori, fie în mod direct, fie prin declaraţii publice sau interpelări şi întrebări, Guvernul nu a luat nicio decizie.

Nici măcar sesizările venite din partea Prefectului nu au avut mai mult succes. Sper ca până săptămâna viitoare cel târziu să se găsească o soluţie. Altfel, nu voi putea spune decât că Guvernul i-a abandonat pe rădăuţeni.Reamintesc faptul că primarul oraşului Rădăuţi a fost arestat în septembrie 2014, iar Consiliul Local a fost dizolvat în octombrie 2014, hotărâre confirmată în martie 2015 de Curtea de Apel Suceava. Singura persoană care mai avea dreptul legal de a semna decizii ale Primăriei era secretarul general, însă detaşarea acestuia pe post a expirat pe 26 aprilie 2015. Mai mult, spitalul municipal Rădăuţi a rămas recent fără conducere prin încetarea mandatului fostului manager şi prin demisia directorului medical”, susţine Steliana Miron.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Sorin Robu says:

    Doamna Senator , ar fi trebuit sa va luptati pana acum pentru organizarea de alegeri anticipate la Radauti , dar nu am vazut nici un demers din partea dumneavoastra cu privire la aceast pas !. Ma intreb de ce ati asteptat pana acum ? de ce nu ati luat atitudine de la inceput ?

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*