Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Sume uriaşe de bani furate din casele unor bătrâni suceveni. Vezi cum acţionau infractorii!

baniTrei bătrâni suceveni au rămas fără banii pe care îi agonisiseră după ce hoţii au dat iama în locuinţele lor. Una dintre victime a fost un bătrân de 80 de ani din Drăguşeni.

Joi dimineaţă, profitând de neatenția și inocența bătrânului și sub pretextul schimbării sumei de 500 lei, o persoană necunoscută, i-a sustras din locuință suma de 1.000 lei, după care s-a urcat și a plecat cu o mașină. O altă victimă a fost o femeie de 91 de ani din municipiul Suceava. Miercuri dimineaţă, la locuinţa femeii, s-a prezentat un bărbat necunoscut, care s-a recomandat ca fiind de la o firmă de utilități şi sub pretextul unor verificări, a stat circa 10 minute cu persoana vătămată în bucătăria apartamentului, unde a efectuat nişte măsurători, fără să-i elibereze vreun document, ori să-i solicite vreo sumă de bani pentru serviciul prestat, timp în care, uşa de acces în locuinţă a fost lăsată neasigurată, existând posibilitatea ca o altă persoană să fi pătruns în imobil. Ulterior, după o oră de la plecarea persoanei,  bătrâna a constatat că din locuință i s-a sustras suma de 7.330 lei și o verighetă din argint, valoarea prejudiciului fiind de circa 7.500 lei.

like-facebookŞi o bătrână din Fălticeni a căzut victima hoţilor. Joi, în timp ce se afla singură la domiciliu, femeia a fost contactată de un bărbat care a intrat cu curtea sa, pentru schimbul unei sume de bani. Astfel, după ce victima s-a întors și a deschis portofelul în care avea suma de circa 4.000 lei. profitând de neatenţia ei, bărbatul i-a sustras banii, după care, s-a urcat într-un autoturism şi a plecat.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma infractorilor şi să recupereze banii oamenilor.

 

Oamenii legii au şi o serie de recomandări pentru suceveni, pentru a evita astfel de incidente neplăcute.

  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii , firme de curierat, comis voiajori, etc.), decât dupa ce acestea se legitimează (actul de identitate si legi­timatia de serviciu) şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.
  • Aceeasi atentie trebuie sa o acordati si celor care se prezinta ca fiind prieteni cu o anumita ruda aflata în strainatate si doresc sa va predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
  • Fiti atenti la persoanele cu care intrati în contact, pe strada, în jurul blocului, aparent întâmplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa încerce sa se împrieteneasca cu dumnea­voastra si sa patrunda în locuinta cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
  • Nu cumparati obiecte de la persoane care va abordeaza  la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul ca le vând la preturi mai mici decât valoarea reala. Puteti fi înselati si sa constatati acest lucru când este prea târziu.
  • Efectuaţi schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate;
  • Achiziţionaţi produse doar de la agenţii economici care oferă certificate de garanţie pentru marfa vândută, evitându-se în acest fel achiziţionarea unor produse contrafăcute;
  • Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare din mass-media, în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri a căror preţ este mult sub preţul pieţei;
  • Nu vă încredeţi în intermediari sau comisionari neautorizaţi, ori în persoanele care promit vindecări miraculoase;
  • Nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
  • Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane neautorizate.
  • Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*