Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Sute de suceveni câştigători la Loteria bonurilor fiscale

bonuri-fiscale-300x297Un număr de 473 de suceveni  au depus la sediile teritoriale ale administrației fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, o persoană putând depune o singură cerere pentru a revendica un câştig, indiferent de câte bonuri are.
like-facebookSucevenii au avut la dispoziție 30 de zile pentru a-şi revendica premiile şi au putut  depune cereri în acest interval, după care organele fiscale verifică agentul economic care a emis bonul fiscal.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava,Violeta Apetrei,  la Lotera bonurilor fiscale, din cele 478 de cereri,   la AJFP Suceava au fost depuse 273 de cereri, SFM  Câmpulung Moldovenesc -29 cereri, SFM Fălticeni-55 de cereri, SFM Rădăuți-44 de cereri, SFM Vatra Dornei -28 cereri SFO Gura Humorului-37 cereri, SFO Siret-12 cereri. 
Bbonurile emise pe 7 februarie si care au valoarea cuprinsa intre 6,00 si 6,99 lei sunt castigatoare. 
Bonul fiscal trebuie sa indeplineasca cumulativ conditia de data si de valoare. Bonul fiscal care are doar data extrasa, dar nu si valoarea, nu este castigator, iar acest lucru este valabil si viceversa. Bonurile fiscale din strainatate nu participa la loterie. De asemenea, cei interesati nu pot participa la loterie cu nota de plata de la restaurant, dupa cum nu pot participa nici cu biletul de metrou, subliniaza MFP.
Fondul de premiere al acestei extrageri este de un milion de lei. La extragerea de Paste au putut participa bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie – 28 martie 2015.
Bonurile castigatoare trebuie să îndeplinească mai multe criterii
OG nr. 10/2015 stabilește că bonul fiscal este considerat castigator daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevazute de OUG nr. 28/1999;are valoarea totala exprimata in moneda nationala, egala cu valoarea extrasa;a fost emis in ziua extrasa; nu are mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.
Intr-un document informativ al MFP se mentioneaza ca participa la loterie si bonurile fiscale eliberate de casele de schimb valutar, precum si cele emise de o firma care nu este platitoare de TVA.
In plus, sunt valabile si bonurile care sunt stampilate.
De asemenea, pot participa la loterie si bonurile emise pentru cumparaturile platite cu bonurile de masa sau cu cardul, informeaza MFP.
In schimb, daca participantul a platit cu cardul la cumparaturi si bonul sau a iesit castigator, insa nu il mai gaseste, atunci acesta nu va putea revendica premiul cu extrasul de cont.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*