Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Aproape 7.000 de pensionari suceveni vor bilete pentru tratament balnear

pensionariMii de suceveni vor să meargă la tratament balnear cu biletele acordate pensionarilor prin Casa Judeţeană de Pensii Suceava. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament, se pot depune oricând în cursul anului 2015. Până la acest moment numărul total de cereri de acordare a unui bilet de tratament  este de 6.847, iar numărul total de bilete de tratament repartizate Casei Judeţene de Pensii Suceava, pentru anul 2015,c onform diagramei de repartizare, este de  5.456, procentul  favorabil de realizare a cererilor depuse la această dată, fiind de aproximativ 70%.

Aceste cereri, privind acordarea unui bilet de tratament se prelucrează în sistem informatic, într-un program informatic integrat centralizat,iar Casa Judeţeană de Pensii Suceava primeşte diagramă de alocare nominală înainte de fiecare serie de plecare. La primirea diagramei de repartizare aceasta este afişată în loc public la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava  şi pe site-ul instituţiei.

Facem precizarea că la primirea diagramei ,persoanele nominalizate sunt anunţate prin modalităţile specificate în cerere, (telefon,mail,fax etc).Există situaţii când persoanele nominalizate în diagrama, din diferite motive, renunţă la biletul repartizat.În aceste cazuri, biletele sunt repartizate altor persoane care se prezintă la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi  este avut în vedere şi timpul rămas până la data plecării”, susţine purtătorul de cuvânt al CJP Suceava, Loredana Ciot.

Conform prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în  sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se pot acorda, în condiţiile legii, şi alte categorii de prestaţii, printre care şi biletele de tratament balnear,în staţiuni de profil:reumatologic,cardio –vascular,digestiv,neurologic,ginecologic,etc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*