Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Acţiuni pentru prevenirea abandonului şcolar desfăşurate la Vicovu de Sus

dgaspc suceava (1)În cadrul Campaniei UNICEF “Hai la școală!”,  la nivelul județului Suceava se derulează în perioada noiembrie 2014-iunie 2015,  Proiectul UNICEF –CRIPS “Rețele comunitare pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar” PAS 2014-2015, în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția  Copilului Suceava  este partener.

În data de 5 mai a.c., la Școala Plai  din Vicovu de Sus, s-a desfășurat acțiunea ”Sunt elev…sunt cetățean al orașului meu!” , acțiune care a avut ca scop mobilizarea membrilor rețelei comunitare locale  dar și implicarea părinților și elevilor (în special a elevilor aflați în risc de abandon școlar)  în acțiuni menite să dezvolte simțul civic și responsabilitatea socială.

like-facebookLa eveniment au participat 46 de elevi și 16 adulți. Dintre adulți au facut parte studenți voluntari de la USV Suceava, părinți voluntari, reprezentanți ai Partidei Romilor, cadre didactice, conducerea  școlii, membri ai Rețelei Comunitare “Vreau să știu”, un reprezentant al Primăriei Vicovu de Sus, voluntari din cadrul DGASPC Suceava. Dintre elevii participanți la eveniment au facut parte și copiii din grupul țintă al proiectului, respectiv copiii care se află în risc de abandon școlar și sunt cuprinși in lista ZEP a școlii.

Acțiunea a constat în două activități derulate în paralel cu participarea elevilor din mai multe clase.

Activitatea de amenajare a spațiului verde din fața școlii a implicat elevi mai mari, părinți voluntari și cadre didactice care s-au ocupat  de plantarea unor arbuști ornamentali pe care elevii școlii i-au adoptat și pe care îi vor avea în monitorizare pentru a le face posibilă acomodarea în noul mediu.

Tot elevii s-au ocupat  de confecționarea unor etichete care au fost montate pe fiecare arbust pentru a-i ajuta pe copii  să cunoască și să rețină mai ușor denumirile științifice ale acestora:  2 arbuști de magnolie, doi arbuști din specia  Tuia globosa,  doi arbusti din specia  Euonymus si doi  din specia Tuia columnaris.

În același timp, ceilalți elevi din clasele participante au participat la un concurs de desene pe tema: “Protejez mediul, iubesc natura!”, prilej cu care au socializat, au desenat și s-au bucurat  de orele petrecute împreună.

La finalul acțiunii, toți copiii dar și adulții au primit  diplome semnate de primarul orașului Vicovu de Sus, Schipor Gheorghe, precum și premii pentru fiecare colectiv al claselor participante,de asemenea,  au servit dulciuri si sucuri, au umflat baloane și au imortalizat momentele.

Bugetul alocat în cadrul proiectului  UNICEF –CRIPS,  pentru această acțiune a fost în valoare de 800 lei.

Pe tablă a fost scris mesajul: “Mulțumim CRIPS-UNICEF!” si am transmis tuturor mesajul UNICEF, acela de a învăța și de a ajuta și pe ceilalți copii din comunitate să vină la școală. Educația unui copil înseamnă investiție în viitorul adult!”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*