Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Studenţi suceveni la Concursul Electromobility

usvÎn perioada 8 – 9 mai 2015, 7 echipe formate din 28 de studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), vor participat la Concursul ELECTROMOBILITY organizat de Compania CONTINENTAL din Iaşi. Concurenţii ce reprezintă USV au fost coordonaţi de 4 mentori, cadre didactice la aceeaşi facultate, şef de lucrări dr.ing. Remus Prodan, conf.univ.dr.ing. Călin Ciufudean prof.univ.dr.ing. Constantin Filote şi conf.univ.dr. Aurelian Rotaru.

În cadrul concursului, studenţii trebuie să răspundă unei provocări tehnice interesante, ce necesită cunoştinţe avansate de electronică, hardware şi software. Tema propusă în acest an presupune realizarea unei maşini robot autonom care trebuie să treacă mai multe teste.

Concursul a demarat în octombrie 2014, iar până în acest moment echipele USV au trecut cu succes de 2 evaluări parţiale, urmând să participe în această perioadă la faza finală. Prima etapa a constat în evaluarea soluţiei propusă de fiecare echipă, iar cea de a doua etapă a presupus prezentarea fizică a robotului şi demonstrarea capacităţilor sale. În urma acestei etape s-a stabilit un clasament cu 25 de echipe finaliste din centre universitare din România şi Republica Moldova. În acest clasament, echipele din USV ocupă poziţii fruntaşe.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*