Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Reacţia senatorului Ovidiu Donţu vizavi de ancheta DNA. „Nu cunosc persoana la care se face referire”

Ovidiu DontuSenatorul PSD Ovidiu Donţu, care este şi preşedinte executiv al filialei judeţene a PSD şi preşedintele filialei municipale a PSD Suceava, susţine că nu are nicio legătură cu persoana de la care se presupune că ar fi luat mită. Mai mult, el susţine că a aflat despre suspiciunile la adresa sa dintr-un comunicat al DNA şi ar fi vrut ca procurorii DNA să-i spună că numele său e pomenit în dosar ca să „clarific orice situaţie în legătură cu aspectele cercetate de procurori”, cum a precizat Donţu pentru Mediafax.

like-facebookNu cunosc persoana la care se face referire. Nu cunosc activitatea firmei aflate în discuţie. Nu cunosc nicio licitaţie la care ar fi participat acea firmă. De asemenea, în viaţa mea nu am interacţionat cu membri ai unei comisii de licitaţie. Nu-i cunosc pe membrii comisiei de licitaţie şi nu am încercat să-i contactez”, a declarat, pentru Mediafax, Ovidiu Donţu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, Iulian Conțac, de la Transporturi Auto SA Botoşani, a oferit numiților Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu-Liviu DONŢU, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă.

„Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de luare și dare de mită, prev. și pe. de art. art. 289  CP, cu referire la art. 6 și 7 din Legea 78/2000, respectiv prev. de art. 290 CP , cu referire la art.6 din Legea 78/2000”, se arată în rechizitoriu.

La data de 22 iulie 2013, numiții Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu Liviu DONŢU au decis susţinerea numitului Cosmin SUCIU, agent de vânzări al SC ALCEDO SRL Bucureşti, în calitate de unic candidat la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct gradul II în cadrul Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava.

Motivul acestui demers este reprezentat de relaţiile apropiate stabilite de preşedintele CJ Suceava cu Viorel IEREMCIUC, administrator al SC HIGH TECH SRL Suceava26, socrul lui Cosmin SUCIU. în vederea atingerii obiectivului vizat, Cătălin-IoanNECHIFOR i-a solicitat lui Cosmin SUCIU să-i pună la dispoziţie CV-ul, asigurându-l că îi va comunica toate direcţiile de acţiune ulterioare.

Deşi în urma selecţiei dosarelor depuse pentru concurs, Cosmin SUCIU a fost declarat admis, acesta nu a promovat examenul scris, desfăşurat la data de 27 august 2013.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*