Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Studenţii de la Universitatea Suceava, solidari cu colegii din ţară care protestează faţă de subfinanţarea educaţiei

usv studentiStudenţii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava sunt solidari cu colegii lor de la alte universităţi care protestează faţă de subfinanţarea educaţiei. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) studenţii vor desfăşura o serie de activităţi privind mişcarea studenţească şi reprezentarea studenţilor, în semn de solidaritate cu colegii din celelalte centre universitare care au început activităţi de „occupy” în amfiteatre.

like-facebookPotrivit ASUS, acţiunile de „occupy” vin ca avertisment pentru Parlamentul României şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care să facă demersurile necesare pentru schimbarea legii educaţiei şi creşterea participării studenţilor la alegerile de rectori. Studenţii atrag atenţia că vocea lor trebuie să conteze atunci când sunt aleşi cei care conduc şi dau direcţiile în universităţi.

ASUS anunţă că va difuza joi, începând cu ora 20.00, într-o sală a universităţii, filmul documentar „Piaţa Universităţii”, urmat de alte activităţi care privesc reprezentarea studenţilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*