Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Revoltător! Austriacul care ne lasă fără păduri oferă bonusuri pentru lemnul tăiat ilegal

padure taiata, lemnEnvironmental Investigation Agency (EIA), o organizație de media cu birouri în Washingon DC și Londra a dat publicității filmări care expun conducerea Holzindustrie Schweighofer acceptând cu bună știință și recompensând lemnul tăiat ilegal printr-un sistem de bonificație. În timpul filmărilor, arată comunicatul, investigatorii EIA au jucat rolul unor investitori străini care au câștigat drepturile de punere în valoare a unei cantități anume de lemn din pădurile unei asociații de proprietari din România, potrivit paginadeagricultură.ro.

În discuțiile pe care aceștia le-au purtat cu oficialii români și austrieci ai companiei Schweighofer, investigatorii au menționat de mai multe ori intenția de a tăia mai mult decât este permis conform contractului cu asociația de proprietari. Investigatorii au cerut companiei asigurări că lemnul ilegal va fi cumpărat. În toate ocaziile, oficialiii Schweighofer au confirmat că vor cumpăra lemnul. Mai mult decât atât, aceștia au arătat bonusurile pe care le oferă pentru cantități suplimentare de lemn.

Holzindustrie Schweighofer este o companie austriacă care procesează vasta majoritate a lemnului de rășinoase în produse semi-finite, în principal pentru export în UE, Japonia și America de Nord.

Tăierile ilegale amenință ultimele păduri seculare ale Europei. Peste 60% dintre acestea sunt încă adăpostite în România. Pădurile României sunt casa urșilor, lupilor și a râșilor care se află aici în număr mai mare decât în toată Europa la un loc, cu excepția Rusiei. Amănunte pe totb.ro

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*