Joi 06 Mai 2021, Actualizat 12:00 am

 

Cum îţi dai seama că tastatura de la bancomat este falsă. Vezi recomandările poliţiştilor!

bancomatDin datele poliţiştilor suceveni s-a constatat că în perioadele în care se celebrează evenimente religioase, culturale sau sociale, în zilele libere şi în concedii, cetăţenii utilizează valori monetare crescute, înregistrându-se creşteri ale tranzacţiilor comerciale.

like-facebookPentru ca zilele libere de care beneficiază cetăţenii în perioada minivacanţei de 1 Mai, să fie reuşite, poliţiştii suceveni recomandă o serie de măsuri preventive ce trebuie adoptate în contextul dezvoltării unor segmente de infracţionalitate asociate fraudării sistemelor electronice de plată .

Nu lăsați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar!

Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul!

Nu lăsați ca pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul!

Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.

Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*