Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Muniţie din Al Doilea Război Mondial descoperită de un localnic în timp ce ara

araturaUn bărbat din comuna Arbore, în timp ce se afla la arat, în zona Tei, a descoperit muniţie din Al Doilea Război Mondial. Bărbatul a alertat imediat autorităţile, iar grupa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit, luni dimineaţă, pentru asanarea elementelor de muniţie.

Echipajul format din căpitanul Ilie Şveduneac, maistrul militar Iulian Pentilescu şi plutonierul adjutant Marius Chimiuc, s-a deplasat la faţa locului, şi după cercetarea locului au identificat şi ridicat un proiectil exploziv calibrul 122 milimetri şi un focos de artilerie, ambele provenind din Al Doilea Război Mondial. Proiectilul era trecut prin gura de foc, echipat cu focos şi în stare perfectă de funcţionare.

like-facebookDupă încheierea misiunii de asanare, pirotehnicienii au instruit localnicii şi reprezentanţii autorităţilor locale (Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă) aflaţi la faţa locului privind modul de comportare în astfel de situaţii, pentru a nu se expune unui pericol major.

Elementele de muniţie au fost transportate şi depozitate provizoriu, până la distrugerea lor într-un poligon autorizat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*