Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Senatorul Steliana Miron propune o soluţie pentru a-i proteja pe români de creșterea necontrolată a prețurilor la alimente

miron2Senatorul PNL Steliana Miron susţine, într–o interpelare adresată primului ministru, că nu este normal ca retailerii mari din România să dezvolte adaosuri comerciale de 200% sau 300% în condițiile în care o familie cu venituri medii plătește la noi în țară peste 50% din venituri pe hrană. Potrivit acesteia, impozitarea progresivă a acestor retaileri, în raport cu ce adaosuri comerciale dezvoltă ar fi o soluție.

like-facebookS-a văzut în perioada anterioară vulnerabilitatea excesivă a IMM-urilor în faţa autorităţilor statului român. S-a văzut cum legea a distrus afaceri pentru infracţiuni imaginare, cum destinele unor oameni s-au oprit pentru totdeauna pentru că nu au mai suportat şi umilinţele zilei de mâine, dar cu toate acestea, legea este neputincioasă în faţa altora, în faţa marilor lanţuri de magazine, a marilor retaileri, cei care hotărăesc ce pun şi cât pun românilor în farfurie”, a precizat Miron.

Senatorul a mai adăugat că românii cheltuiesc peste 50% din venituri pentru produsele alimentare, „ceea ce înseamnă că insecuritatea alimentară a românilor este o problemă naţională”. Steliana Miron propune pentru produsele alimentare o taxă progresivă în funcţie de adaosul comercial practicat de agenţii economici.

Astfel, cu cât va creşte adaosul comercial la produsele alimentare, taxa să crească prohibitiv”, a adăugat Miron.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*