Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Gabriel Berca: Avem nevoie de candidaţi în toate localităţile judeţului Suceava

PMP alegeri organizatie (21)Vicepreședintele Partidulului Mișcarea Populară (PMP), Gabriel Berca, a criticat, sâmbătă, la Suceava, în cadrul Conferinței Județene de alegeri, prevederile din legea partidelor politice aprobate de Senat prin care trei membri ar putea înființa un partid politic.

El a subliniat că acest act normativ ne-ar putea aduce în perioada anilor 90 când erau peste 30 de formațiuni politice.

like-facebookGândiți-vă ce bulversaj va fi pe scena politică românească dacă trei oameni din această țară, vor putea să înființeze un partid politic. Vă dați seamă că ne întoarcem în anii 90, când aveam CPU N și vreo 30 și ceva de formațiuni?”, a spus viceliderul PMP.

Berca a  criticat și legea salarizării și inițiativa legislativă privind  pensiile speciale.

Sunt destule probleme. Avem o lege a salarizării pe care nimeni nu o schimbă, dar  a fost o reformă a salarizării …acum vin  pensiile speciale. Ba  mai mult introducem pensiile parlamentarilor și avem un deputat aici care știe și el de chestiunea aceasta, dar știm că nu a semnat. Un număr de 30 de liberali au semnat, după  care și-au retras semnăturile  spunând  că nu știu ce semnează. Și o doamnă mică  din Botoșani  de  la PPDD pe care o mai vedeți la televizor, foarte vocală. A fost printre primele personaje care au semnat această inițiativă legislativă”,   a arătat  vicepreședintele PMP.

În opinia sa, Partidul Mișcarea  Populară   are nevoie de organizare în teritoriu pentru a deveni un partid puternic.

„Nu este ușor. Oamenii politici care una spun când sunt pe ecran și alta spun în particular.  Ori din acest punct de vedere avem capacitatea să facem un  partid puternic. Pentru că s-a spus aici(nota rep.-la Conferința Județeană de Alegeri a PMP Suceava) că  suntem un partid mic …cu toții putem face un partid mare. Avem nevoie de candidați în toate localitățile județului  Suceava, avem nevoie de oameni credibli și oameni care să ducă acest mesaj mai departe. Vor fi oameni care dori oameni să candideze din partea PMP”,  a spus Berca.

El le-a cerut celor de la Suceava să fie deschiși la înscrierea de membri indiferent de categoria din care fac parte, intelectuali sau mici meșteșugari.

Am o rugăminte,  lasați partidul deschis, lasați partidul să respire. Viața așa cum este ea și nu , închideți partidul. Am fost și în alte zone politice  , și am văzut ce înseamnă un partid, să vezi aceeași oameni și peste 6 luni și peste un an. Avem nevoi de elite, de profesori universitari, de medici de bună calitate, avem nevoie de  micii meșteșugari din satele și comunele României și ale dvr. ale Sucevei. Avem nevoie de acești oameni care trăiesc pe propria muncă și care vor să facă parte dintr-un partid de dreapta care să-i reprezinte prin politicile ”, a subliniat liderul PMP.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*