Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Atac dur al liderului PMP Suceava la adresa parlamentarilor suceveni

 popoviciLiderul organizației județene a PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, sâmbătă, că  misiunea echipei alese  în  cadrul conferinței județene de alegeri este  de a demonstra că este pregătită să participe la actul de guvernare județean începând din anul 2016.
Prezența cât mai consistentă a PMP-ului în legislativul județean viitor va garanta o performanță mult mai bună comparativ cu toate administrațiile care  au fost până acum”,  a spus Popovici.
El a criticat faptul că cei 18 parlamentari pe care îi are județul nostru în Parlament nu se preocupă de problemele Sucevei și nici nu sunt o prezență activă.
„Este un lucru deja confimat o dată la 4 ani, oamenii politici pe care îi  avem încearcă o lună de zile să ne  convingă, cât ține campania electorală, aș spune, să votăm iar și iar. Se scuză încercând să-și ascundă neputința, dezechilibrul și incompetența. Stau și mă întreb: dacă într-un mandat de 4 ani cei 18 parlamentari pe care îi are Suceava ar fi muncit doar 1 lună pentru județul nostru cum ar fi fost? Eu cred  că mai bine. Nu ați remarcat că în ultimii 25 de ani, județul Suceava a fost condus doar de o mână de oameni care s-au schimbat între ei? Asta este una din cauzele fundamentale a situației în care se găsește județul astăzi”, a susținut liderul organizației județene a PMP Suceava. 
Corneliu Popovici a arătat în discursul ținut în fața delegaților că este momentul  să fie promovați profesioniștii, tinerii, oamenii care știu, vor și pot să facă ceva pentru județul Suceava. Liderul Organizației Județene a PMP a amintit că rezultatul alegerilor europarlamentare, în județul Suceava a fost sub așteptări.
„Frăția locală dintre USL și PDL a făcut ca rezultatul nostru să fie puțin sub 5 %,din planul lor inițial era ca PMP-ul la Suceava să nu ia 1%. Nu am luat-o ca pe un eșec, ci ca pe un rezultat care generează speranța. De ce spun asta? Pentru că voturile noastre au fost curate, obținute prin muncă nu aduse la urnă cu căruța și autobuzul. Am strâns rândurile, am analizat ce nu a funcționat și am început să  ne pregătim de alegerile prezidențiale din 2014. Coloșii politici ai momentului de data asta PSD-ul și marele PNL- coafat, acum au început să ne bage în seamă și ne-au ajutat printr-o hotărâre de Guvern să nu avem reprezentanți în 240 de secții de votare dintr-un total de 553. Chiar și în această situație rezultatul obținut de noi a fost unul bun, aproape 6%. În artimetica electorală, 6% nu este o cifră care să spună multe, însă de această dată confirmăm faptul că Mișcarea Populară Suceava are o fundație bine structurată și pe care se poate construi. Care ar fi scorul nostru dacă am fi avut reprezentanți legali în toate cele 553 de secții de vot,probabil mai mare…Acest rezultat a situat PMP-ul cafiind a treia formațiune politică în județul Suceava. Un lucru trebuie spus cât se poate de clar ca să îl audă și PNL-ul. În județul Suceava, PMP-ul a făcut diferența.Voturile PMP-ului au făcut ca Ponta să nu câștige alegerile și cel mai important lucru de care trebuie să țină cont adversarii politici este următorul <La Suceava PMP-ul este un partid frecventabil>în sensul că într-o scurtă perioadă de timp am reușit să ne organizăm în majoritatea localităților județului. PMP Suceava are astăzi oeste 2500 de membri iar până în luna  iulie vom ajunge la 3000. Sutem singurul partid car de luni până duminica inclusiv, are ușa deschisă la sediu, există viață internă în partid, există efervescență”,  a spus Popovici.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*