Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Vezi cine sunt elevii premianţi ai concursului organizat de ITM Suceava!

itm suceavaLa iniţiativa Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului pe teme de securitate şi sănătate în muncă „Ştiu şi Aplic”, destinat elevilor de liceu.

Acest concurs, care a avut loc pe 8 aprilie, face parte din programul de acţiuni al Inspecţiei Muncii şi are ca obiective pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor, încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei securitate şi sănătate în muncă, prevenirea accidentelor de muncă în rândul tinerilor.

like-facebookConcursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, secţiunea tehnic şi secţiunea teoretic, iar în total au participat 18 echipe formate din câte 2 doi elevi.

Elevii si-au dovedit cunoştinţele participând la o probă teoretică şi o probă practică, aceasta din urmă constând în selectarea şi îmbrăcarea echipamentului individual de protecţie.

Competiţia care a fost foarte strânsă, a arătat că elevii s-au pregătit cu seriozitate.

La secţiunea tehnic locul I a fost ocupat la egalitate de echipele de la Colegiul Vasile Lovinescu din Fălticeni formată din elevii Porcos Pavel şi Daraban Vlăduţ Ştefan pregătiţi de prof. Ciocîrlan Florin şi Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava, formată din elevele Amărculesei Florentina şi Cajvan Suzana pregătite de prof. Bursuc Maria. Pe locul II s-a situat echipa de Colegiul Tehnic Samuil Isopescu din Suceava, formată din elevii Stan Cornel şi Danileţ Norbert Brian pregătiţi de prof. Lazăr Carmen, iar pe locul III echipa de la Colegiul Tehnic Petru Muşat din Suceava formată din elevii Miron Andrei Dumitru şi Mazilu Timotei pregătiţi de prof. Oltean Adriana.

La secţiunea teoretic locul I a fost ocupat de echipa de la Colegiul Tehnic Petru Musat Suceava, formată din elevii Lămăşanu Ana Maria şi Tcaciuc Ilie Bogdan pregătiţi de prof. Ignătescu Ionela Lăcrămioara, pe locul II s-a situat echipa de la Colegiul Tehnic Mihai Bacescu din Fălticeni, formată din elevele Gherasim Alexandra şi Ciobanu Andreea Diana, iar pe locul III echipa de la Colegiul Tehnic Rădăuţi formată din elevele Ursulean Andreea şi Ivaşcu Lois Paraschiva pregătite de prof. Mehedin Maria şi Juravle Ciprian Nistor. Aceste echipe sunt calificate pentru a participa la faza naţională a concursului, care se va  desfăşura în luna mai la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Partenerii organizatori ai fazei judeţene a concursului au fost Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*