Joi 23 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

S-au stabilit numerele câștigătoare la Loteria fiscală. Vezi cine câștigă!

bonuri fiscale

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, organizată de Ministerul Finanțelor Publice și ANAF, a avut loc luni, în a doua zi de Paști, începând cu ora 11,30, la studioul TV al Loteriei Române.

Bonurile fiscale câștigătoare la prima tragere a Loteriei bonurilor fiscale sunt cele din data de 7 februarie 2015, cu o valoare de 6 lei.

like facebookLa această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu a presupus o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile au rămas la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare. Valoarea totală a premiilor a fost stabilită la un milion de lei.

Extragerea a avut loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. ‘Loteria Româna’ S.A., iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Conform unui comunicat al ANAF, extragerea de luni a avut trei etape: etapa I — s-a extras o bilă reprezentând luna emiterii bonului, etapa II — s-a extras o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, etapa III — s-au extras trei bile reprezentând valoarea bonului.

„Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 2 februarie — 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro”, se menționează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

Plata câștigurilor se face de către Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticității și realității bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată și ocazional, de Sărbători.

Pentru extragere sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum și cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*