Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Patru elevi suceveni participă la Olimpiada Naţională de limba română. Tot patru merg la Concursul Naţional „Ionel Teodoreanu”

evaluare test elevi bacJudeţul Suceava va fi reprezentat la Olimpiada de limbă, comunicare şi literatură română – gimnaziu, etapa naţională, de patru elevi. Aceasta  se va desfășura la Brăila, în perioada 6 – 10 aprilie 2015. Lotul judeţului Suceava este reprezentat de următorii elevi:

  • ȘUTAC DIANA OTILIA, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava; profesor îndrumător Luminița Cășuneanu;
  • GĂITAN GEORGE, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Bosanci; profesor îndrumător Elena Luca;
  • CUDLICI DIANA ALEXANDRA, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului; profesor îndrumător Sorina Camelia Simeria;
  • NICHIFOR DIANA IOANA, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava; profesor îndrumător Alina Serhei.

Elevii care s-au clasificat pe locul al II-lea la etapa județeană a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română sunt admişi la Concursul Naţional Transdisciplinar de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care susţine o abordare transcurriculară a comunicării din perspectivă culturală şi artistică şi vizează punerea în valoare a mesajului textului literar sau nonliterar şi prin mijlocirea altor arte sau forme de comunicare.

Probele de concurs valorifică originalitatea, creativitatea, dar şi cunoştinţele olimpicilor, textul literar ramânând nucleul şi premisa înţelegerii mesajului artistic, receptat în relaţiile lui cu alte domenii artistice. Elevii care participă la faza naţională a concursului sunt instruiţi în cadrul lotului, ţinându-se cont atât de o bibliografie care cuprinde opere literare româneşti, cât şi scrieri din literatura universală.

Concursul Naţional Transdisciplinar de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu” se va desfășura la Iași, în perioada 21 – 24 mai 2015. Județul Suceava va fi reprezentat de următorii elevi:

  • GHEORGHE DIANA, clasa a V-a, Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava; profesor îndrumător Mariana Cucuveică;
  • BOICU ANA, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava; profesor îndrumător Luminița Cășuneanu;
  • ROZNOVAN DIANA DARIA, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava; profesor îndrumător Loredana Pașcan;
  • COZMÂNCĂ ANDA ELENA, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret; profesor îndrumător Camelia Fraseniuc.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*