Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Numărul de locuri pentru studenţi a fost suplimentat la USV

studenti usvUniversitatea Ștefan cel Mare din Suceava a primit de la Ministerul Educației Naționale cifrele de școlarizare pentru admiterea din 2016. Chiar dacă numărul de locuri la nivel național a rămas constant comparativ cu anul trecut, Ministerul Educației Naționale   a ținut cont de argumentele prezentate de USV  cu privire la necesitatea unui număr mai mare de locuri bugetate la Suceava.
Astfel, vor fi 1100 de locuri fără taxă la licență comparativ cu 1050 de locuri anul trecut și 470 locuri la master comparativ cu 400 (+ 50 suplimentare în toamnă) anul trecut.

Pentru tineri de origine română din Republica Moldova, Ucraina, etc. sunt 102 locuri fără taxă din care 45 și cu bursă, iar la masterat sunt 6 locuri din care 3 cu bursă. Vor mai fi 15 locuri fără taxă (din care 10 cu bursă) pentru tinerii din Republica Moldova cu diploma de  bacalaureat  în România.  La acestea se adaugă locurile cu taxă, atât la licență cât și la masterat. Pentru doctorat, locurile pe universități vor fi distribuite ulterior.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*