Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, vrea la conducerea APM

sefa garzii de mediuȘefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, (PSD) vrea la conducerea Agenției de Protecție a Mediului Suceava.   Acest fapt a fost confirmat chiar de domnia sa într-un cadru mai restrâns, însă atât timp cât la conducerea APM se află Vasile Oșean, această funcție ar putea fi ocupată doar dacă Oșean ar fi demis.  like-facebookAdriana Iordache  nu s-a implicat prea mult în politica social-democrată, dar a urmărit funcţiile. De altfel, nu este primul membru al unui partid care stă cu ochii pe posturi de conducere. Această funcție de conducere la APM i-ar da o mai multă putere decizională deoarece este subordonată direct celor de la centru și nu unui centru regional cum este în cazul Gărzii de Mediu.

Punctul cu care atacă APM este fabrica de cauciucuri reeșapate care  ar fi făcut modernizări după accidentul de muncă din urmă cu câțiva ani, dar despre care nimeni nu a preferat să vorbească. Doamna Iordache susține că noaptea, patronul fabricii de cauciucuri, Nelu Hânțar, ar arde cauciucuri, fapt infirmat de  patron.
Nu trebuie omis nici faptul că la mai multe instituții a ajuns  și o reclamație semnată de 350 de oameni din satul Slobozia care acuză poluarea mediului. Mai trebuie adăugat că acest caz a ajuns și pe masa DNA, însă chiar și procuorii anticorupție au cerut date de la instituțiile statului cu privire la rezultatele controalelor.
La DNA a fost chemat pentru audieri și Nelu Hânțari  care  a spus că nu are nimic de ascuns și că unitatea a fost modernizată și nu poate fi vorba de depășiri ale indicatorilor. Mai mult, multe din semnături ar fi fost falsificate, doar de dragul de a fi cât mai multe numeric deși, o parte din localnici recunoscând că nu au semnat petiția. Cert este că prezența lui Nelu Hânțar a început să deranjeze pentru simplul fapt că acesta are un produs patentat pe care nimeni nu îl mai face în România.
APM ar fi prelevat probe, dar nu au putut fi analizate din lispă de logistică.  Rămâne totuși,o întrebare,de ce probele prelevate nu au fost analizate la laboratul central al Agenției de Protecție a Mediului.  De cealaltă parte însă, în urmă cu două zile. Garda de Mediu centrală a descins la Slobozia pentru a face verificări . Aceștia au făcut un control și au plecat, doamna Iordache declarând că a fost conturat deja un rezultat însă rezultatele finale ar putea fi făcute publice zilele viitoare. Conducerea centrală ar urma să dea un calificativ pentru Vasile Oșeanu pentru management defectuos și ar urma să fie demis din funcție.
Una peste alta,  „mișcarea” la conducerea APM Suceava ar trebui să fie deja aranjată și în rândul unor oameni politici.

Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Anonim says:

    Romania, tara tuturor ratatilor ajunsi sefi din cauze politice…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*