Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

24 de angajatori consiliaţi de Casa Judeţeană de Pensii Suceava

colegiu prefectualAnul trecut, au fost înregistrate un număr de 11.570 de cereri de notificare a respingerii cererii de emitere a Formularului A1 (pentru detaşarea în străinătate), în cazul lucrătorilor migranți, angajați temporar pe teritoriul Germaniei pentru efectuarea de lucrări sezoniere, și s-au emis 11.265 de negații.

Anunțul a fost făcut de directorul adjunct al Casei Județene de Pensii, Bogdan Alupoaie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural ce s-a desfășurat vineri la sala ovală din Palatul Administrativ. El a mai spus că un număr de 305 persoane nu s-au mai prezentat pentru ridicarea formularelor.

Tot anul trecut au mai fost soluționate 404 cereri e acordare a drepturilor prevăzute de Legea nr.346/202, au fost consiliați un număr de 24 de angajatori și au fost elaborate 78 de tablouri de prevenire a accidentelor de muncă și bolilor profesionale.

Trebuie aminit că la sfârșitul anului trecut, 185.000 de persoane, cei mai mulți pensionari din sectorul de stat se aflau în plată în evidențele Casei Județene de Pensii. Ceilalți beneficiari sunt pensionari din sectorul agricol, beneficiari de legi speciale și beneficiari de pensii comunitare. Tot anul trecut, au fost înregistrate 6.700 de cereri noi de înscriere și 6.850 de cereri de recalculare a pensiilor. În altă ordine de idei, el a precizat că, tot anul trecut, Casa de Pensii a valorificat 4.600 de bilete de tratament, ceea ce înseamnă 96,42  % din numărul repartizat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*