Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Liderul sindical al minerilor, Mugurel Huţuleac: E un haos momentan!

mineri2Liderul sindical al minerilor suceveni, Mugurel Huţuleac, susţine că situaţia este în continuare grea în rândul minerilor şi cel mai probabil ortacii vor decide luarea unor măsuri. Deocamdată nu s-a discutat despre o nouă grevă, dar cer este că tensiuni încă există în rândul oamenilor.

E un haos momentan, e o situaţie foarte dură. Nu pot să iau eu o hotărâre ce se va face în continuare. Vom discuta şi vom vedea”, a declarat Mugurel Huţuleac.

Deşi au existat voci care spuneau că de luni minerii suceveni vor intra din nou în grevă, liderul sindical a infirmat acest lucru.

like-facebookVă reamintim că directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat din funcţie, în urma unei întâlniri cu ministrul Energiei, Andrei Dominic Gerea, Moraru susţinând că demisia sa nu are legătură cu discuţiile avute cu ministrul şi nici cu protestele minerilor de la Crucea. Ulterior, şi-a anunţat demisia şi directorul sucursalei Suceava a CNU, Constantin Proboteanu, care a explicat că a luat această decizie întrucât nu poate să gestioneze situaţia în care s-a ajuns. Ministrul Energiei, Andrei Dominic Gerea, a declarat că reprezentanţii instituţiei sale le-au propus minerilor care au fost blocaţi în subteran la Crucea o majorare a salariilor de 300 de lei lunar până la rectificarea bugetară.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*