Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Drama unui tânăr sucevean, victima unui accident rutier. Are nevoie de ajutor!

florin2Un tânăr de 25 de ani, din Fălticeni, trece printr-o adevărată dramă. Florin Onuţ, student la Facultatea de Drept European şi Internaţional la Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, a fost victima unui accident rutier care l-a adus aproape de moarte. Evenimentul rutier a avut loc pe 13 ianuarie, anul acesta, pe DN1. Maşina pe care o conducea s-a ciocnit cu un alt autoturism, la ieşirea din Bucureşti. Potrivit poliţiştilor bucureşteni, într-un moment de neatenţie, el a intrat cu Dacia pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un autoturism Ford.

like-facebookImediat, tânărul sucevean a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca cu politraumatism, TCC grav, GCS=4. Pe 19 februarie, deşi avea starea generală gravă, fiind staţionar neurologic, a fost transferat la Spitalul Agrippa Ionescu din Bucureşti. Diagnosticul de transfer a fost: stare vegetativa persistenta, traumatism cranio-cerebral grav (GCS = 4 – O1M2V1). Medicii l-au menţinut o perioadă în comă indusă medical care s-a suprapus comei în care a intrat în urma accidentului. Acum, el a ieşit din coma indusă medical, dar este încă inconştient şi starea sa se agravează pe zi ce trece.
Florin are nevoie urgentă de un transfer la un spital din străinătate, iar familia şi prietenii fac orice să îl ajute.

florin onut22„Ma numesc Florin Onut si pe 12 Martie am implinit 25 de ani. As fi vrut sa imi sarbatoresc ziua altfel…as fi vrut sa ies in oras cu prietenii, sa imi surprind colegii cu o prajitura, sa ma plimb cu prietena mea prin locurile noastre preferate, sa aud vocea mamei la telefon, sa ma bucur de venirea primaverii…sa ma bucur de viata. Dar nu a fost sa fie asa…Aceste randuri sunt scrise de altcineva…pentru ca eu sunt in coma.  Pentru a ajuta vindecarea, medicii m-au mentinut o perioada intr-o coma indusa medical care s-a suprapus comei in care am intrat in urma accidentului. Acum am iesit din coma indusa medical, insa starea mea este inca inconstienta si se agraveaza pe zi ce trece. Pentru ca recuperarea mea sa fie posibila, trebuie sa fiu mutat cat mai repede intr-un spital specializat din strainatate, dat fiind ca in spitalele din Romania tratamentul care tine de recuperarea neurologica este insuficient, iar pe masura ce timpul trece risc sa nu mai ies din aceasta stare de coma vegetativa si sa imi pierd din reflexe si mobilitate.  Eu nu o am decat pe mama. Si mai am alaturi de mine o fata frumoasa si niste prieteni dragi care au fost alaturi de mine in tot acest timp si care sper eu, vor razbate alaturi de mine pana ma voi vindeca. Pentru a-mi oferi ajutorul necesar aici in tara, mama mea a plecat la lucru in Italia. Acum insa nu mai poate face acest lucru, deoarece este langa mine in permanenta. Am nevoie de ea si am nevoie si de voi. Dat fiind ca ea nu mai poate lucra acum, posibilitatile noastre financiare sunt limitate. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a sustine vindecarea mea. Nu imi doresc decat ca acea zi de marti, 13, sa fie data uitarii. Sa fiu iarasi eu, un om printre oameni. Am nevoie de gandurile voastre bune, de rugaciunile voastre, de participarea voastra la implinirea visului meu – acela de a trai, a respira, a merge ca un om normal.  Daca nu ma puteti ajuta financiar, o puteti face rugandu-va pentru mine si facand cunoscuta povestea mea. Atunci cand voi putea vorbi, primul lucru pe care il voi face va fi sa va multumesc din suflet pentru ajutorul vostru, de orice natura, si sa va doresc multa sanatate. E cea mai importanta. Stiu asta acum. Dumnezeu sa va aiba in grija”, este mesajul pe care prietenii l-au distribuit în speranţa că oamenii cu suflet mare vor putea să îl ajute pe Florin cum pot.

Tânărul sucevean este o fire curajoasă, dornică de cunoaştere, implicare, pentru care prietenii şi binele celor din jur contează foarte mult. Este un tânăr ambiţios, care, deşi a întâmpinat anumite piedici de-a lungul vieţii a trecut cu entuziasm prin ele, toate acestea contribuind la maturizarea lui şi la conturarea unei impresii despre viaţă cu mult diferită faţă de alţi tineri de vârsta lui. Dorinţa lui cea mai mare rămâne întemeierea unei familii frumoase, şi conturarea carierei la care visează şi pentru care a muncit atât de mult.

Florin este un baiat foarte generos, cu multa compasiune pentru cei aflati in situatii dificile. Este genul de persoana care nu poate spune nu. Cand ii soliciti ajutorul ti-l ofera chiar daca trebuie sa renunte la altceva pentru el (timp sau bani). Intr-un an si jumatate de cand s-a angajat a fost foarte dedicat serviciului. Cred ca ii si placea ce facea dar vroia f mult ca sefii lui sa fie multumiti de el. Renunta la timp liber si weekend pentru a obtine recunoasterea unor merite deosebite la birou. Are o legatuta deosebita cu bunica si mama lui. Pana acum a incercat cat a putut de mult sa le ajute si sa le usureze greutatile zilnice. Ii place sa iasa in oras, sa fie in mijlocul prietenilor. Tot timpul incerca sa ne scoata din monotonie prin invitatia la un film/ concert/ o piesa de teatru. In ultimul an s-a aratat entuziasmat de relatia pe care o avea cu Adina si a ajuns sa-i cunoasca familia. Parintii si fratele Adinei au numai cuvinte apreciative si de lauda la adresa lui. Este un coleg si un prieten deosebit!”, a spus Livia Mihaela, prietenă a lui Florin.

Află AICI cum îl poţi ajuta!


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Drama unui tânăr sucevean, victima unui accident rutier. Are nevoie de ajutor! | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*