Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Profesoară de religie din Câmpulung: A fost o manipulare tacită împotriva acestei discipline

religie in scoliProfesoara de religie Doina Ţîmpău, de la Şcoala Gimnazială „Teodor Ștefanelli”, nr.4 din Câmpulung Moldovenesc susţine că ziua în care s-a predat ultima zi de religie a devenit zi de doliu.

Sute de copii ai unei şcoli din Câmpulung Moldovenesc au refuzat să facă religie

like-facebookOra de religie a fost încununată cu activități religioase, cu inspecții la ore din partea preoților, cu un frumos cerc pedagogic pe 20 noiembrie 2014. […]Doar trei clase vor studia religia după numărătoarea cererilor de azi: V-B, o clasă pregătitoare și o clasă I.MARE PĂCAT!!!!Toată munca mea din 1995 se risipește datorită modului de organizare a acestor înscrieri.Copiii au fost canalizați să se unească contra acestei discipline.Eu am scris pe tablă în cancelarie, am solicitat în consiliul profesoral convocarea ședințelor pe clase dar de la conducerea școlii s-a negat totul. A fost o manipulare tacită împotriva acestei discipline”, a spus pro.dr. Doina Ţîmpău.

Potrivit acesteia, mulţi dintre părinţii de la şcoala respectivă îşi vor muta copiii la altă unitate de învăţământ.

Colegii mei își vor culege roadele într-un timp apropiat, deoarece părinții creștini își vor duce copiii într-o şcoală unde se va studia Religia după cum voi face și eu ca părinte”, a mai spus cadrul didactic.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. prometeu says:

    Doamna profesoara, v-ati gandit ca poate a fost vorba de comportamentul dumneavoastra fata de copii? Nu are nimeni nimic cu religia, cu pregatirea dumneavoastra care am inteles ca este una de exceptie ci doar cu coportamentul neadecvat fata de copii. Cred ca asta ar trebui sa va dea de gandit.

    Răspunde
  2. antiprometeu says:

    Dacă nimeni nu are nimic cu religia trebuiau să-și înscrie copii la ora de religie și apoi să solicite în scris schimbarea profesorului de religie.
    Din păcate prin acțiunea lor părinții și cei care i-au manipulat au determinat ca pe obrazul Școlii Gimnaziale Teodor Stefanelli să apară o mare pată de noroi care greu va putea fi îndepărtată.
    Propun schimbarea denumiruii scolii respective în Școala atee Câmpulung Moldovenesc

    Răspunde
  3. Any says:

    Pt. autorul ,,antiprometeu”- daca nu stiai s-au facut in trecut zeci de plangeri, si sesisari, privind comportamentul profesoarei de religie, care le vorbeste foarte urat copiilor, o tine tot intr-o reclamatie, impotriva tuturor, ( sa-ti vina acasa un copil de 7 ani si sa-ti spuna ca d-na profesoara de religie vorbeste foarte urat, nu cred ca este ceva ce isi doreste un parinte), insa nu s-a putut face nimic, fiindca am inteles ca are ,,spate”. Asa ca asta a fost solutia salutara ca aceasta profesoara sa plece in alta parte, dar din pacate tot mai are niste ore din cate am inteles. Stiati ca foarte multi copii si foarte buni la invatatura au plecat la Gen. Nr.3 cand au auzit ca va fi ea diriginta? Si nu avea legatura aici cu religia?! Sunt uneori lucruri care trebuiesc schimbate, dar lumea nu intelege. Nimeni din Scoala nr. 4 n-are nimic impotriva Religiei, asta ar trebui sa inteleaga toata lumea; probabil daca s-ar anunta ca vine alt profesor, toata lumea ar face cerere pt. Religie.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*