Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Sute de copii ai unei şcoli din Câmpulung Moldovenesc au refuzat să facă religie

religie in scoliDoar 15 copii din cei 400 ai Școlii Generale nr.4  din Câmpulung Moldovenesc au făcut cerere pentru ora de religie. O parte din copii susțin că nu vor să mai facă această disciplină, iar  altă parte susţine că ar fi de acord să facă în continuare religia, dar cu condiția să fie schimbată profesoara, Adriana Țimpău. Una dintre mamele elevilor care a dorit să rămână în anonimat ne-a declarat că din clasa unde fiica ei studiază ar fi o singură persoană care să facă religia. Atunci când a vrut să depună cerere pentru desfășurarea acestei ore, la școală i s-a spus că: „Fiica ta oricum merge la biserică”.

like-facebookSituația este cunoscută atât la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, cât și la nivelul conducerii Școlii generale din Câmpulung Moldovenesc.  Adriana Țimpău este absolventă a Facultății de Teologie și are și doctorat în religie. Potrivit mamei fetiției,  profesoara respectivă nu a făcut nimic  în a-și apropia copiii, ci mai degrabă i-a îndepărtat, prin urmare elevii au decis la unison să renunțe la ora de religie.

În cazul în care la unitatea de învățământ ar preda o altă persoană atunci situația, probabil, ar fi alta.
Am încercat să luăm legătura cu șeful Inspectoratului Școlar Județean, Gheorghe Lazăr, însă acesta nu a fost găsit, iar directorul Școlii Generale nr 4 din Câmpulung Moldovensc, Lumițina Avram,  nu a putut fi găsit la telefon.

De luni, ora de religie nu mai este disciplină pentru cei aproape 400 de copii  care au decis la unison, alături de părinți, să nu mai facă religia.


Loading...

loading...

6 Comentarii

  1. axel says:

    De ce nu scrieți și de școlile din județ unde absolut toți copii de la clasa 0 la clasa a 8-a au depus cerere?

    Răspunde
  2. Vasilica Rusu says:

    Ma bucur sa vad astfel de copii si parinti. Spuneti STOP indoctrinarii !

    Răspunde
  3. La această școală organizarea a fost deficitară în ce privește înscrierea pentru ora de religie. La majoritatea unităților de învățământ din județ , cererile au fost multiplicate în secretariat. S-au implicat învățătorii și diriginții în distribuirea acestor cereri la ședințele cu părinții. Părinții le-au scris ,le-au semnat, fie la școală fie acasă și prin mâna copiilor s-au întors spre a fi înregistrate într-un mod frumos organizat creștinesc. La școala noastră s-a interzis în consiliul profesoral ca profesorii să pună mâna pe aceste cereri. S-a dispus ca fiecare părinte cu buletinul în mână să se prezinte la secretariat, să solicite cererea, s-o completeze acolo și să aștepte numărul de înregistrare. Învățătorii și diriginții nu au convocat ședințele cu părinții la clase pentru informarea necesară și pentru a afla despre APOR. A FOST O REA VOINȚĂ crezând că se va putea arunca PIATRA pe o singură persoană. Părinților nu li s-a cerut să comenteze profesorul ci să-și dovedească responsabilitatea pentru educația și cultura creștină indiferent de confesiune a propriului copil. S-a dovedit că elevii au putut fi canalizați spre a nu participa la ora ziditoare de suflete. S-au uitat virtuțile creștinești. În școala noastră până azi la prânz nici salariații școlii nu și-au înscris copiii pentru a participa la ora de religie pentru buna satisfacție a celor ce sunt împotriva DREPTEI CREDINȚE. Într-un cuvânt nu s-a dorit RELIGIE în școală și se vor culege roadele acestui negativism peste puțină vreme. Deja HAOSUL are rădăcini prin strigătele copiilor ,,HU RELIGIA”, iar peste puțină vreme fără RELIGIE în școală , acest haos va înflori. Părinții creștini nu-și vor lăsa copiii fără lecțiile despre Cel ce ne-a zidit. Ascultați vocea părinților a căror copii au participat la activități religioase, ore inspectate de profesori preoți doctori, priviți diplomele de la concursuri și căutați pe cei zidiți sufletește de participarea lor la BISERICĂ în cadrul acestei ore destinate sufletului.

    Răspunde
  4. gimi says:

    Am fost si eu eleva a acestei scoli si acum la liceu am semnat pentru a face acesta ora de religie, dar pe timpul anilor de gimnaziu as fi facut milioane de cereri pentru a nu face ora de religie din cauza doamnei profesor, care nu facea decat sa indeparteze elevii de la placerea de a invata despre creatorul lor. Este adevarat, in ziua de azi lumea se indeparteaza de credinta, dar aici alta este problema….

    Răspunde
  5. Adriana says:

    Normal ca am refuzat sa facem religia…cu asa o profesoara care face copii in toate felurile cum ati vrea sa facem religia?Sa va fie rusine ca cica aveti nu stiu cate facultati si Master…in locul dumneavoastra as baga capul in pamant si as medita la cuvintele porcoase pe care le spuneti copiilor la ora de religie.Daca ar fii alt profesor va asigur eu ca toti cei 400 de elevi ai Scolii nr. 4 ar depune cerere pentru a face religia,dar cu asa o profesoara e si normal ca doar cativa parinti sa depuna cerere…Sa va fie rusine,asa ceva nu s-a mai pomenit!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Profesoară de religie din Câmpulung: A fost o manipulare tacită împotriva acestei discipline | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*